Фахівці з ремонту техніки розповіли, чому вішати магнітики на холодильник небезпечно для життя

Прикрашання холодильника магнітами може не лише нашкодити техніці, а й бути смертельно небезпечним для людини.Фахівці з ремонту техніки розкрили цікаві нюанси, повідомивши, чому краще не вішати на холодильник магнітики – ні на дверцятах, ні на бічній стінці.

Напевно, в кожній українській родині на холодильники є, чи хоча б були раніше магнітики. Хтось використовує їх для зручності, щоб закріпити нагадування, а хтось прикрашає величезною кількістю магнітів, привезених з подорожей.

Експерти у ремонті електронних приладів зазначають, що згодом будь-яка техніка втрачає свої переваги. У випадку з холодильником через роки втрачається спеціальний захист. Через це завдяки магнітам створюється біополе – воно у свою чергу негативно впливає не лише на продукти, що лежать усередині, а й на людину. Дане біополе негативно впливає на здоров'я людини - особливо воно небезпечне для людей із серцево-судинними проблемами та електрокардіостимуляторами.

Вішати магніти не рекомендується не тільки на дверцятах, а й на бічні стінки. Справа в тому, що найчастіше в бічних стінках встановлені теплообмінники холодильника. При контакті з магнітами може статися збій тепловідведення. А це означає, що самі того не знаючи, ми можемо нашкодити і техніці, і собі.

Є також народні прикмети, чому краще відмовитися від магнітів на холодильник. Є думка, що вони як магніт притягують у життя проблеми та нещастя, яких буде дуже непросто потім позбутися

Яке масло краще купувати - 73% чи 82% - пояснюють експерти

неділя, 2 листопад 2025, 8:45

На полицях магазинів можна побачити вершкове масло з різним вмістом жиру - 72,5%, 73%, 80% чи 82%. Багато хто вважає, що це просто питання смаку, але насправді різниця між ними суттєва, передають Патріоти України. Експерти пояснюють: справжнім вершкови...

А ви це знали? Чому потрібно додати пшоно до свого раціону і як його правильно готувати

неділя, 2 листопад 2025, 7:42

Пшоно окультурений вид проса. Наразі у продажу присутнє лише шліфоване пшоно, бо жорстке лушпиння оболонок робить його складно їстівним. Готувати пшоно можна у вигляді каші, а також варити суп, додавати в салати, передають Патріоти України. Нутриціоло...