Фактор, про який забувають кулінари: Чому пліснявіє варення в банках

Смачне варення - улюблена заготівля багатьох. Взимку так чудово відкрити баночку і поласувати разом з тоненькими млинцями або просто з хлібом, передають Патріоти України.

Але кожен хоч раз стикався з такою проблемою, як цвіль у варення. Не всі одразу наважуються викинути зіпсовану банку. При тому, що вживання цвілі здатне викликати безліч серйозних захворювань. Разом із ProstoWay окреслюємо причини, з яких у банці може з’явитися цвіль.

Пліснява, що вже з’явилася в банці з консервацією, може прожити там не один рік. Варення з грибковим утворенням небажано вживати. Якщо ви знайшли плісняву у банці з варенням, це може означати:

  • що під час приготування варення його недостатньо довго варили, і саме це створило умови для появи цвілі;
  • була використана неправильна пропорція ягід та цукру, або було порушено рецепт або технологію;
  • погана обробка банки чи пакувальних матеріалів, недостатня стерилізація.

Часом буває, що банки простерилізовані добре, і варення досить проварене, але щоб їх сумістити, тобто, щоб накласти варення у банки, було використано нестерилізовану ложку чи ополоник — такі деталі теж варто враховувати.

Це така смакота! Яблучний пиріг без борошна та цукру за 10 хвилин

середа, 26 листопад 2025, 7:45

Блогерка Юлія Шевчук, яка ділиться смачними рецептами для тих, хто береже фігуру та відмовляється від цукру та борошна, запропонувала рецепт яблучного пирога, який можна зібрати за 10 хвилин, а потім буде випікати духовка, передають Патріоти України. З...

Не ігноруйте! Проста дія допоможе вберегти техніку під час відключень

середа, 26 листопад 2025, 7:33

Стрибки напруги в українській енергетичній мережі триватимуть ще декілька років. Тому, аби вберегти свою техніку від поломок, українцям радять купити реле або стабілізатори напруги. Про це повідомив директор Центру дослідження енергетики Олександр Харч...