Дивовижна рибка, рецепт скумбрії в духовці з маринадом із зелені! Так готують звичайні німці та австрійці теж. Нічого складного в приготуванні, а результат дуже смачний, передають Патріоти України.
У цьому рецепті чим більше зелені, тим краще. Я використовую все що зараз зросло на грядці, чотири пучки зелені. Чебрець, орегано (материнка), любисток, петрушка.
Інгредієнти
Приготування
1. Скумбрію чистимо, миємо і видаляємо зябра. Мабуть, це найскладніше в цьому рецепті.
2. Зелень подрібнюємо, додаємо часник, гострий перець, сік половину лимона і всю рослинну олію. Олія тут для того що б розкрити всі аромати зелені й передати (приліпити) їх рибі. Добре перемішуємо.
3. У рибі для кращого маринування з кожного боку робимо кілька надрізів.
4. Отриманим маринадом натираємо скумбрію всередині й зовні. Зеленню можна навіть фарширувати черевце.
5. Залишаємо маринуватися рибу мінімум години на 3, а краще на ніч (під плівкою в холодильнику).
6. Запікаємо скумбрію на цибулевій подушці (порізану півкільцями цибулю перемішати з залишками маринаду, трохи посолити).
7. Ставимо в розігріту духовку хвилин на 30. Температура 200 градусів. Перед запіканням в розрізи риби вставляємо часточки лимона. Смачним виходить все, лимон, цибуля і звичайно ж скумбрія.
Подробиці приготування дивіться у короткому відео рецепті.
Приємного апетиту!
Сон належить до базових потреб людини. Він відіграє життєво важливу роль у підтримці нашого фізичного та психічного здоров’я, а також загальної якості життя, передають Патріоти України. Щоб краще засинати, бажано дотримуватись регулярного графіка сну т...
Питання про те, де зберігати яйця, роками викликає суперечки. Хоча одні стверджують, що найкращий спосіб зберегти їх свіжими - це тримати у холодильнику, інші вважають, що зберігання яєць у шафі, шухляді або просто на кухонній стільниці допомагає їм за...