Фіалка і фікус приносять горе! Які рослини не варто тримати вдома

Кімнатні рослини - це не тільки розкішна прикраса для вашого помешкання, але й джерело безкінечних забобонів. З якихось причин люди досі полюбляють лякати себе негативними наслідками того, що у кутку їхньої кімнати з’явиться невеличкий вазон, передають Патріоти України.

Але які рослини приносять нещастя в дім? Якщо вірити цим прикметам, то практично всі популярні. Вірити їм, чи не вірити – справа ваша.

Узамбарська фіалка, або ж сенполія

Цій маленькій і дуже красивій квіточці приписують силу робити жінок самотніми. А дехто лякає навіть тим, що вона спричиняє безпліддя. А от у східній традиції сенполія – символ сімейної злагоди та добробуту.

Монстера

Чомусь у наших краях прийнято вважати монстеру рослиною-вампіром, яка висмоктує усю позитивну енергію. Це при тому, що в Китаї вона є талісманом довголіття.

Плющ

Деякі види плющів є отруйними і викликають сильне подразнення шкіри, може тому йому приписують здатність поглинати будь-яку енергію – спершу негативну, а потім і позитивну. Однак ще у Середньовіччі в Європі плющ називали символом вірності і талісманом удачі для самотніх, які шукають собі пару.

Папороть

Давні слов’яни шукали цвіт цієї рослини у ніч проти Івана Купала, щоби отримати багатство та удачу. Можливо тому її стали саджати вдома – щоби далеко не ходити. Але невдовзі папороті почали приписувати здатність притягувати нещастя. Втім, за іншою версією, вона сприяє залагодженню конфліктів у родині.

Гібіскус, зокрема такі його види як китайська та суданська троянда

Гібіскуси вважають дуже чутливими до енергетики в домі. Якщо рослина почала в’янути, це віщує хворобу когось із сім’ї. Разом з тим її називають чудовим компаньйоном для творчих натур, який дарує натхнення і розганяє поганий настрій.

Фікус

Після Другої світової війни фікус зненацька зажив слави рослини вдовиць. Хтось чомусь вирішив, що в оселі, де стояв такий вазон, не повернулись з фронту чоловіки. Натомість у Китаї ж фікусам приписують здатність зміцнювати сім’ю, а мешканці Таїланду впевнені, що він відганяє злих духів.

Циперус

Ще одна рослина зі славою вампіра у нашому списку. Вважається, що особливо безжальна вона до людей цинічних, заздрісних та злих. За іншою версією, присутність циперуса в оселі зміцнює здоров’я (до речі, рослина дійсно має певні бактерицидні властивості) і сприяє гармонійним стосункам.

Це варто знати! Що не можна святити у великодньому кошику - перелік заборонених продуктів та речей

четвер, 18 квітень 2024, 6:30

Вже 5 травня православні християни в Україні будуть відзначати Великдень. Головні атрибути такого свята - це спечена паска, а також пофарбовані яйця, які є символом життя. Саме ці продукти освячують у великодню ніч, передають Патріоти України. Але якщ...

Це така смакота! Кулінари розповіли дуже простий рецепт приготування свинини з яблуками

четвер, 18 квітень 2024, 6:08

Нові смакові акценти вам гарантовані. І все завдяки поєднанню м’яса та яблук. Смачного та оригінально, хоча майже класика. Рецепт забирайте в кулінарну скарбничку, передають Патріоти України. Для приготування потрібні такі продукти:. Свинину наріжте не...