Фіалки не можна саджати у керамічні горщики: У чому причина і як вирішити проблему

Тендітні та ніжні фіалки стануть справжньою окрасою кімнати. Однак це доволі вибагливі квіти - пересихання, перезволоження та навіть найменші несприятливі умови призводять до втрати рослини, передають Патріоти України.

Фіалки не люблять – та й не потребують – великих горщиків, а кераміка для них взагалі протипоказана. Чому фіалки не можна саджати у керамічні ємності – читайте у матеріалі OBOZ.UA.

Чому фіалки не люблять кераміку

Квітникарі люблять використовувати керамічні горщики – це надійні, привабливі та екологічні ємності. Але для фіалки краще обрати звичайний пластик.

Виростити фіалки у керамічних ємностях доволі складно – процес потребуватиме часу, терпіння та зусиль. Під час поливу в субстрат потрапляють солі, що з часом осідають на стінках горщика. Так для фіалок створюються несприятливі умови.

Волога з керамічних ємностей виводиться набагато довше. Так субстрат може перетворитися у справжнє "болото", а коренева система рослини почне загнивати. Крім того, керамічні горщики швидко остигають у прохолодному приміщенні, а різка різниця температур призводить до втрати квітконосів.

Тож, як би не дивно це звучало, у дешевих пластикових горщиках фіалки будуть здоровішими та регулярно радуватимуть цвітінням.

Як поливати фіалки

Фіалка не любить перезволоження. Взимку достатньо буде одного поливу на тиждень, а в теплі пори року можна збільшити полив вдвічі.

Не варто поливати квіти звичайною водою з-під крана. Воду слід попередньо прокип’ятити та настояти, щоб у коріння не потрапили різноманітні домішки. Важливе застереження: вода при поливі не має потрапляти на листя.

А ви це знали? Коли треба солити картоплю під час смаження

субота, 27 липень 2024, 21:12

Хочете картоплю зі смачною золотою скоринкою? Для цього треба не тільки правильно обробити саму картоплю, а й своєчасно її солити, щоб не було ефекту вареного овоча, передають Патріоти України. У вас вийде хрумка скоринка, якщо ви посолите картоплю піс...

Лише спробуйте! Ось що слід пити на ніч, щоб швидко схуднути і позбутися живота

субота, 27 липень 2024, 17:48

Аби позбутися зайвої ваги без жодних зусиль, дієтологи рекомендують включити до раціону ці корисні напої, але варто пам’ятати, що вони не замінять повноцінного харчування, передають Патріоти України. Розповідаємо, які напої треба пити на ніч, щоб зайві...