Французький багет - неймовірно смачно, але готувати легко, це під силу кожному

"Дочка, часто забігає до мене в гості і приносить різну смакоту. Один раз, принесла смачний і ароматний багет. Хліб виявився таким смачним, що я поцікавилася, де вона його купила", - йдеться у популярному блозі, передають Патріоти України. Цитуємо далі:

"Відповідь мене порадувала, виявилася, вона сама його спекла. Рецепт їй дала колега по роботі. Звичайно ж, дочка принесла і рецепт цього французького багета. Тепер, коли мені хочеться побалувати себе і рідних, я печу цей ароматний хліб.

Інгредієнти:
Борошно - 300 гр.,
Молоко - 140 мл.,
Сухі дріжджі - 10 гр.,
Сіль - щіпка
Кріп - 100 гр.,
Масло вершкове - 100 гр.,
Часник - 6 зуб.,
Сир - 120 гр.,
Яйце - 1 шт.

Спосіб приготування.

Насамперед потрібно приготувати опару для тіста. Для цього потрібно підігріти молоко, воно повинно бути теплим. Якщо молоко буде гарячим, то дріжджі згорнутися, і не піднімуться. Додаємо до молока і дріжджів, дрібку солі і перемішуємо. Даємо опарі постояти 10-15 хвилин.

Додаємо до опари просіяне борошно, а потім замішуємо тісто. Скажу відразу тісто має бути тугим і не прилипати до рук. Після того, як ми замісити тісто, його потрібно прибрати в тепле місце на годину.

Поки тісто піднімається, приготуємо начинку. Нам потрібно будемо розтопити вершкове масло в мікрохвильовці, ну або ж на водяній бані, кому як зручно. Кріп помити, а часник почистити. Замість кропу, добре підходить базилік, так що можете додати його.

Всі інгредієнти для начинки, подрібнюємо за допомогою блендера. У вас повинна вийти однорідна зелена маса. Вершковий сир натираємо на тертці і відставляємо в сторону. Ділимо тісто на 2 частини. У нас повинно буде вийти 2 багета.

Розкачуємо одну частину тіста в тонкий пласт. Після чого рівномірно розподіляємо зелену начинку. Тепер посипаємо все шаром сиру. Закочуємо пласт в рулет. А тепер починається найцікавіше. Розрізаємо наш рулет уздовж на дві частини. Після чого скручуємо кожну частину у вигляді пружини.

Переплітаємо 2 пружини в косичку і трохи приминаємо. Точно таку ж процедуру повторюємо з другою частиною тіста. Застеляємо пергаментним папером і викладаємо наші багети. Для того, щоб хліб вийшов рум'яний змащуємо його, яєчним жовтком. Відправляємо наш хліб в духовку на 20-30 хвилин, при температурі 200 градусів. Подаємо готовий французький багет з гарячим напоєм.

Лише спробуйте! Ця запіканка з картоплі стане вашою улюбленою вечерею

четвер, 2 травень 2024, 15:14

Смачно нагодувати родину - це завдання із зірочкою. Кожен день хочеться щось іншого та нового, передають Патріоти України. Картопля є одним із найулюбленіших коренеплодів, які запікають, варять, смажать. Пропонуємо вам ще один варіант страви для вечері...

От у чому секрет! Три прості хитрощі, які допоможуть приготувати картоплю з апетитною скоринкою

четвер, 2 травень 2024, 14:10

При смаженні картоплі найважливішим і складним завданням є збереження хрусткої скоринки, передають Патріоти України. Сам коренеплід при цьому всередині має залишитись м’яким та ніжним. Завдяки таким контрастам текстур та смаків страва є такою затребува...