"Дочка, часто забігає до мене в гості і приносить різну смакоту. Один раз, принесла смачний і ароматний багет. Хліб виявився таким смачним, що я поцікавилася, де вона його купила", - йдеться у популярному блозі, передають Патріоти України. Цитуємо далі:
"Відповідь мене порадувала, виявилася, вона сама його спекла. Рецепт їй дала колега по роботі. Звичайно ж, дочка принесла і рецепт цього французького багета. Тепер, коли мені хочеться побалувати себе і рідних, я печу цей ароматний хліб.
Спосіб приготування.
Насамперед потрібно приготувати опару для тіста. Для цього потрібно підігріти молоко, воно повинно бути теплим. Якщо молоко буде гарячим, то дріжджі згорнутися, і не піднімуться. Додаємо до молока і дріжджів, дрібку солі і перемішуємо. Даємо опарі постояти 10-15 хвилин.
Додаємо до опари просіяне борошно, а потім замішуємо тісто. Скажу відразу тісто має бути тугим і не прилипати до рук. Після того, як ми замісити тісто, його потрібно прибрати в тепле місце на годину.
Поки тісто піднімається, приготуємо начинку. Нам потрібно будемо розтопити вершкове масло в мікрохвильовці, ну або ж на водяній бані, кому як зручно. Кріп помити, а часник почистити. Замість кропу, добре підходить базилік, так що можете додати його.
Всі інгредієнти для начинки, подрібнюємо за допомогою блендера. У вас повинна вийти однорідна зелена маса. Вершковий сир натираємо на тертці і відставляємо в сторону. Ділимо тісто на 2 частини. У нас повинно буде вийти 2 багета.
Розкачуємо одну частину тіста в тонкий пласт. Після чого рівномірно розподіляємо зелену начинку. Тепер посипаємо все шаром сиру. Закочуємо пласт в рулет. А тепер починається найцікавіше. Розрізаємо наш рулет уздовж на дві частини. Після чого скручуємо кожну частину у вигляді пружини.
Переплітаємо 2 пружини в косичку і трохи приминаємо. Точно таку ж процедуру повторюємо з другою частиною тіста. Застеляємо пергаментним папером і викладаємо наші багети. Для того, щоб хліб вийшов рум'яний змащуємо його, яєчним жовтком. Відправляємо наш хліб в духовку на 20-30 хвилин, при температурі 200 градусів. Подаємо готовий французький багет з гарячим напоєм.
З цього року почав діяти Закон «Про обов’язкове страхування…», що суттєво змінив правила на страховому ринку нашої країни. Дали старт поступовому підвищенню максимальних розмірів страхових виплат та наближенню їх до європейських стандартів. Крім того, ...
Полуниця – улюблений фрукт, як дітей, так і дорослих. Для того, щоб виростити її вдома, треба знати кілька нюансів. Наприклад, варто удобрювати її тричі на рік, щоб вона давала гарні плоди. Це пов’язано з тим, що полуниця зазвичай росте кілька років пі...