Доступні всім! Названо фрукти, які покращують роботу мозку

Щоб зберегти когнітивні здібності та підтримувати загальне благополуччя свого тіла, необхідно ретельно обирати продукти, з яких можна скласти здоровий раціон. Існує думка, що вживання навіть невеликої порції помаранчевої або зеленої, жовтої чи блакитної їжі, може допомогти зберегти ваш мозок молодим, передають Патріоти України.

Попередні дослідження показали, що флавоноїди, потужні антиоксиданти, які містяться в рослинах, можуть уповільнити або навіть запобігти розумовому занепаду. Що саме забезпечує таку дію та які продукти можуть допомогти зберегти мозкові здібності у довгостроковій перспективі, повідомили в Eat This, Not That!

Зв’язок між тривалим прийомом флавоноїдів у їжі та здоров'ям мозку дослідили науковці Гарвардського університету. Впродовж 20 років було проаналізовано дані 49 493 жінок і 27 842 чоловіків, які регулярно повідомляли про свій раціон та зміни у пам’яті.

Таким чином, вдалось встановити, що дорослі, які споживали найбільшу кількість продуктів, багатих флавоноїдами (в середньому 600 міліграмів на день), мали на 20% менший ризик зниження когнітивних функцій. Це враховувало фактори здоров’я, як вік і загальне споживання калорій.

Також, дослідники вивчили різні флавоноїди та виділили два з них. Виявилося, що сполуки з апельсинів та жовтих овочів, знижують ризик когнітивних розладів на 38%, а продукти з антоціанами (червоні пігменти), такі як вишня та чорниця, знижують ризик на 24%.

До того ж згідно із висновками, які були опубліковані в онлайн-виданні журналу Neurology, дослідники стверджують, що дорослі, які віддають перевагу дієті з вмістом флавоноїдів, показали найкращі результати. Тож, щоб включити більше апельсинів у свій раціон, додайте їх до салату, випийте свіжовичавлений сік або приготуйте буряковий смузі з червоного апельсина.

А ви це знали? Чому не можна помішувати рис під час варіння

субота, 29 червень 2024, 8:08

Багато господинь намагаються приготувати смачний та розсипчастий рис. Але не завжди це виходить, передають Патріоти України. . Рисова каша дуже корисна, вона є чудовим варіантом, оскільки надовго дає почуття ситості. Готується страва дуже просто, проте...

Не плутайте! Ці українські прізвища помилково вважають російськими, хоча вони належали козакам

субота, 29 червень 2024, 7:47

Такі родові імена носили українські козаки, що підтверджено документально, передають Патріоти України. Перша згадка про родові імена із суфіксами -ов(-ова), -ев(-ева) датується ще 1638 роком. А це означає, що такі прізвища не є російськими. Багато люде...