Щоб зберегти когнітивні здібності та підтримувати загальне благополуччя свого тіла, необхідно ретельно обирати продукти, з яких можна скласти здоровий раціон. Існує думка, що вживання навіть невеликої порції помаранчевої або зеленої, жовтої чи блакитної їжі, може допомогти зберегти ваш мозок молодим, передають Патріоти України.
Попередні дослідження показали, що флавоноїди, потужні антиоксиданти, які містяться в рослинах, можуть уповільнити або навіть запобігти розумовому занепаду. Що саме забезпечує таку дію та які продукти можуть допомогти зберегти мозкові здібності у довгостроковій перспективі, повідомили в Eat This, Not That!
Зв’язок між тривалим прийомом флавоноїдів у їжі та здоров'ям мозку дослідили науковці Гарвардського університету. Впродовж 20 років було проаналізовано дані 49 493 жінок і 27 842 чоловіків, які регулярно повідомляли про свій раціон та зміни у пам’яті.
Таким чином, вдалось встановити, що дорослі, які споживали найбільшу кількість продуктів, багатих флавоноїдами (в середньому 600 міліграмів на день), мали на 20% менший ризик зниження когнітивних функцій. Це враховувало фактори здоров’я, як вік і загальне споживання калорій.
Також, дослідники вивчили різні флавоноїди та виділили два з них. Виявилося, що сполуки з апельсинів та жовтих овочів, знижують ризик когнітивних розладів на 38%, а продукти з антоціанами (червоні пігменти), такі як вишня та чорниця, знижують ризик на 24%.
До того ж згідно із висновками, які були опубліковані в онлайн-виданні журналу Neurology, дослідники стверджують, що дорослі, які віддають перевагу дієті з вмістом флавоноїдів, показали найкращі результати. Тож, щоб включити більше апельсинів у свій раціон, додайте їх до салату, випийте свіжовичавлений сік або приготуйте буряковий смузі з червоного апельсина.
Осіння посадка редиски має безліч переваг, які принесуть гарний урожай та міцні рослини. Як саме треба правильно саджати редиску під зиму та які нюанси треба знати? РБК-Україна (проект Styler) пояснює, чому посадка редиски восени може стати ідеальним в...
Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...