Ганчірка не знадобиться! Чим мити вікна, щоб вони сяяли, як в готелі

Вікна накопичують бруд всередині та зовні, тому їх потрібно регулярно мити. Щоб не витрачати забагато коштів та часу, можна використати один простий лайфхак, передають Патріоти України.

Спреї для миття вікон коштують дорого, але часто залишають на склі бруд та розводи. Як помити вікна швидко та ефективно, розбиралося видання Еxpress.

Як помити вікна швидко та без розводів

Є один дуже легкий і результативний спосіб. Необхідно взяти білий оцет та газету. Але спершу слід очистити вікна від пилу – у цьому допоможе звичайний паперовий рушник.

У пусту пляшку з розпилювачем додайте воду та оцет у пропорції 2:1. Підійде лише білий оцет – він не лишає слідів. Кислоти допоможуть розщепити всі забруднення і навіть жирні плями на склі.

Побризкайте розчином на скло і одразу витріть зім’ятими шматками газети. У порівнянні зі стандартними ганчірками та рушниками, газета має досить жорстку структуру. Вона не розшаровується і не залишає ворсинок після чищення. Можна взяти також серветки з мікрофібри.

Користуючись газетою, не варто терти нею віконну раму, оскільки чорнило може спричинити серйозні плями. Раму краще витерти паперовим рушником.

Наостанок відполіруйте скло сухим шматком газети. Робота займає менше 10 хвилин. Обидві сторони вікна будуть сяяти чистотою.

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...