Автори українського кулінарного YouTube-блогу "Про смачні справи та гарні страви" розмістили на каналі відеорецепт приготування сезонної страви – гарбуза, запеченого з овочами та м'ясом.
"Гарбуз просочується м'ясним ароматом, залишаючи приємну солодкість", – описали смак страви автори блогу, зазначають Патріоти України.
Для приготування знадобиться:
один гарбуз вагою 12 кг;
1 кг курячого філе;
дві цибулини;
300 г пшона;
4 болгарські перці;
400 г печериць;
500 г сметани;
6 помідорів;
5 зубчиків часнику;
200 г бринзи;
1 ч. л. паприки;
сіль, перець за смаком.
"Насамперед підготуємо гарбуз – його будемо використовувати як посуд, він буде їстівним. Кладемо гарбуз плодоніжкою вниз, відрізаємо верхівку і робимо кришечку. Витягуємо з гарбуза насіння і волокна, залишивши цільною м'якоть. Сумішшю солі та перцю натираємо гарбуз усередині", – описали процес автори блогу.
Потім необхідно залити окропом пшоно, промити та ще раз повторити процедуру. Філе нарізаємо шматочками і підсмажуємо на сковороді на середньому вогні, а коли підрум'яниться, додаємо нарізану кільцями цибулю і перець, нарізаний шматочками. Наприкінці додаємо нарізані на частини печериці, солимо, перчимо і накриваємо кришкою, а за кілька хвилин додаємо розпарене пшоно, заливаємо гарячою водою і тушкуємо під кришкою.
"Гарбуз не є посудиною для запікання – він слугує для обміну смаків і ароматів, тому всі продукти необхідно класти в гарбуз майже готовими", – зазначають у рецепті.
На наступному етапі необхідно сметану перемішати з подрібненим часником, посолити, поперчити і також додати у сковороду. Готову начинку перекладаємо в гарбуз двома шарами.
"Половину кладемо на дно гарбуза, зверху викладаємо шар помідорів і посипаємо бринзою, а потім повторюємо дії. Накриваємо гарбуз кришкою та обертаємо кілька разів фольгою", – ідеться в ролику.
Гарбуз необхідно випікати в розігрітій до 220 °C духовці протягом трьох годин до готовності.
Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...
Деякі господині вважають, що готування має приносити задоволення і не займати багато часу. Для ресторанних кухарів найціннішим ресурсом є час. У професійних кулінарів немає можливості витрачати час на рутинні завдання, тому вони вигадали кілька хитрощі...