Автори українського кулінарного YouTube-блогу "Про смачні справи та гарні страви" розмістили на каналі відеорецепт приготування сезонної страви – гарбуза, запеченого з овочами та м'ясом.
"Гарбуз просочується м'ясним ароматом, залишаючи приємну солодкість", – описали смак страви автори блогу, зазначають Патріоти України.
Для приготування знадобиться:
один гарбуз вагою 12 кг;
1 кг курячого філе;
дві цибулини;
300 г пшона;
4 болгарські перці;
400 г печериць;
500 г сметани;
6 помідорів;
5 зубчиків часнику;
200 г бринзи;
1 ч. л. паприки;
сіль, перець за смаком.
"Насамперед підготуємо гарбуз – його будемо використовувати як посуд, він буде їстівним. Кладемо гарбуз плодоніжкою вниз, відрізаємо верхівку і робимо кришечку. Витягуємо з гарбуза насіння і волокна, залишивши цільною м'якоть. Сумішшю солі та перцю натираємо гарбуз усередині", – описали процес автори блогу.
Потім необхідно залити окропом пшоно, промити та ще раз повторити процедуру. Філе нарізаємо шматочками і підсмажуємо на сковороді на середньому вогні, а коли підрум'яниться, додаємо нарізану кільцями цибулю і перець, нарізаний шматочками. Наприкінці додаємо нарізані на частини печериці, солимо, перчимо і накриваємо кришкою, а за кілька хвилин додаємо розпарене пшоно, заливаємо гарячою водою і тушкуємо під кришкою.
"Гарбуз не є посудиною для запікання – він слугує для обміну смаків і ароматів, тому всі продукти необхідно класти в гарбуз майже готовими", – зазначають у рецепті.
На наступному етапі необхідно сметану перемішати з подрібненим часником, посолити, поперчити і також додати у сковороду. Готову начинку перекладаємо в гарбуз двома шарами.
"Половину кладемо на дно гарбуза, зверху викладаємо шар помідорів і посипаємо бринзою, а потім повторюємо дії. Накриваємо гарбуз кришкою та обертаємо кілька разів фольгою", – ідеться в ролику.
Гарбуз необхідно випікати в розігрітій до 220 °C духовці протягом трьох годин до готовності.
Досить часто в приміщеннях з підвищеною вологістю повітря, де будь-які металеві предмети тривалий час контактують з водою, починають з'являтися плями від іржі. Особливо помітні вони на світлій плитці, передають Патріоти України. Такий сюрприз звичайно,...
Багато звичайних кімнатних рослин містять токсини, які можуть завдати шкоди домашнім тваринам, якщо їх проковтнути, спричиняючи будь-які захворювання: від легкого розладу шлунку до серйозних проблем зі здоров’ям, передають Патріоти України. Щоб допомог...