Всі зимові фрукти мають високий вміст вітаміну C, що робить їх важливими в період вірусів та застуд.
Ананас завдяки вмісту бромелайну сприяє прискореному обміну речовин, покращує засвоєння білка і розкладає жири. Цей фрукт також може допомагати у розчиненні тромбів, нормалізуючи артеріальний тиск.
Цитрусові, такі як мандарини та грейпфрут, багаті на калій, що позитивно впливає на роботу серця і виводить зайву воду. Особливо високий вміст вітаміну С спостерігається у мандаринах сорту Кліментину.
Мандаринова шкірка після висушування може бути використана для заварювання чаю із сильним протизапальним ефектом. Грейпфрут містить антиоксидант нарингенін, який підвищує чутливість організму до інсуліну, допомагаючи підтримувати цукор та вагу в нормі.
Гранатові зерна багаті на жири, особливо омега-3, а також містять унікальну пуникову кислоту, яка є потужним антиоксидантом. Оболонка граната складається з лігніну, корисного для здоров'я кишківника, зазначає дієтолог.
Проте Лора Філіппова попереджає від надмірного споживання гранатового соку через низьку засвоюваність негемового заліза. Надлишок цього соку може призвести до надмірного споживання цукру, що легко засвоюється.