Генетика vs харчування: Названо продукт, який допомагає уникнути хвороб серця

Серцево-судинні захворювання залежать як від генетики, так і від способу життя. Якщо у вашій родині були випадки проблем із серцем, важливо знати, як знизити ризик, передають Патріоти України.

За даними дослідження, опублікованого у журналі Circulation, споживання жирної риби, багатої омега-3 жирними кислотами, значно знижує ризик серцевих хвороб, навіть якщо у вас є спадкова схильність.

Дослідники проаналізували понад 40 000 людей по всьому світу, відстежуючи випадки ішемічної хвороби серця, інфаркти та інші серцево-судинні проблеми. Виявилось, що учасники з низьким рівнем омега-3 та сімейним анамнезом мали на 40% більший ризик розвитку хвороб серця.

Проте, якщо вони підтримували достатній рівень омега-3, ризик знижувався до 25%. До прикладів жирної риби, яку радять включати в раціон:

  • Лосось
  • Сардини
  • Анчоуси
  • Сельдь
  • Форель
  • Скумбрія
  • Тунець

Також можна обирати якісні добавки з омега-3, щоб забезпечити організм необхідною кількістю жирних кислот.Як зазначає співдослідник доктор Карін Леандер: «Люди з сімейною історією серцевих захворювань отримують більше користі від споживання жирної риби, ніж інші». Висновок: підтримка рівня омега-3 — ключ до здоров’я серця, особливо якщо у вас є спадкова схильність.

Як оживити махрові рушники без використання пом’якшувача - один натуральний інгредієнт

середа, 24 вересень 2025, 12:35

Якщо ваші рушники стали жорсткими, втрачають м’якість і пухнастість, а звичний пом’якшувач тканин більше не допомагає - ось ідеальне рішення від популярної експертки з прибирання Georgia (її знають як Clean with Georgia). Вона рекомендує використовуват...

Це зовсім не солодощі! Названо продукти, які допомагають людям старше 50 років стати щасливішими

середа, 24 вересень 2025, 12:05

Нещодавнє дослідження, опубліковане в British Journal of Health Psychology, показало, що у людей середнього та похилого віку харчування може бути пов’язане з відчуттям щастя та життєвого задоволення. Особливо йдеться про тих, хто частіше їсть рибу, ово...