Голубці по-закарпатськи - як приготувати старовинну українську страву

Існує величезна кількість варіацій старовинної української страви. Але найсмачнішими голубцями вважаються ті, які приготовлені по закарпатському рецепту. Ця страва точно стане вашою улюбленою, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • Свинячі відбивні - 700 г;
  • Гриби - 300 г;
  • Капуста - 1 качан;
  • Вершки - 40 мл;
  • Цибуля - 1 шт;
  • Томатна паста - 40 г;
  • Сіль та перець за смаком.

Приготування:

Крок 1. У великій ємності зваріть капусту. Поступово зніміть з її листя.

Крок 2. У підсоленій воді до напівготовності зваріть рис.

Крок 3. Розігрійте сковороду з маслом і обсмажте на ній дрібно нарізані гриби. Потім додайте дрібно нарізану цибулю та продовжуйте обсмажувати.

Крок 4. У зажарку додайте томатну пасту та ретельно перемішайте. Потім влийте 300 мл води, доведіть до кипіння та зніміть з плити.

Крок 5. Тонко відбийте шматочки м'яса.

Крок 6. На капустяний лист викладіть відбивну, зверху рис і все загорніть конвертом.

Крок 7. Сформовані голубці перекладіть в каструлю. До них додайте лавровий лист, часник і чорний перець за смаком.

Крок 8. Залийте голубці грибним соусом і закрийте кришкою.

Крок 9. Відправте голубці у духовку, розігріту до 180 - 200 градусів, на 2 години.

Голубці по-закарпатськи готові! Смачного!

Хочете мозок, як у 20 років? Дослідження дає простий рецепт

вівторок, 26 серпень 2025, 17:15

Вчені з Медичного коледжу штату Пенсильванія показали: для когнітивної молодості мозку зовсім не потрібні складні вправи чи високотехнологічні методи - достатньо звичайного руху, передають Патріоти України. 204 дорослі віком 40–65 років протягом 9 днів...

Не робіть помилок! Як правильно варити рис, щоб він не злипався і не горів

вівторок, 26 серпень 2025, 16:56

Варений гарячий рис - найкраща страва для обіду, вечері. Але дуже часто при приготуванні рис стає як каша, злипається і втрачає приємний смак, передають Патріоти України. Кулінар розповів в Instagram, як правильно варити рис, щоб він був розсипчастим і...