Голубці по-закарпатськи - як приготувати старовинну українську страву

Існує величезна кількість варіацій старовинної української страви. Але найсмачнішими голубцями вважаються ті, які приготовлені по закарпатському рецепту. Ця страва точно стане вашою улюбленою, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • Свинячі відбивні - 700 г;
  • Гриби - 300 г;
  • Капуста - 1 качан;
  • Вершки - 40 мл;
  • Цибуля - 1 шт;
  • Томатна паста - 40 г;
  • Сіль та перець за смаком.

Приготування:

Крок 1. У великій ємності зваріть капусту. Поступово зніміть з її листя.

Крок 2. У підсоленій воді до напівготовності зваріть рис.

Крок 3. Розігрійте сковороду з маслом і обсмажте на ній дрібно нарізані гриби. Потім додайте дрібно нарізану цибулю та продовжуйте обсмажувати.

Крок 4. У зажарку додайте томатну пасту та ретельно перемішайте. Потім влийте 300 мл води, доведіть до кипіння та зніміть з плити.

Крок 5. Тонко відбийте шматочки м'яса.

Крок 6. На капустяний лист викладіть відбивну, зверху рис і все загорніть конвертом.

Крок 7. Сформовані голубці перекладіть в каструлю. До них додайте лавровий лист, часник і чорний перець за смаком.

Крок 8. Залийте голубці грибним соусом і закрийте кришкою.

Крок 9. Відправте голубці у духовку, розігріту до 180 - 200 градусів, на 2 години.

Голубці по-закарпатськи готові! Смачного!

А ви це знали? Чи можна залишати телефон на зарядці на всю ніч

субота, 11 жовтень 2025, 12:45

Більшість із нас має звичку ставити мобільний телефон на зарядку перед сном, очікуючи зранку отримати повністю заряджений пристрій. Це здається зручним і логічним рішенням, однак серед користувачів смартфонів давно точаться суперечки: чи не шкодить так...

Відчуваєте біль без причини? Це може бути депресія, а не серце чи шлунок

субота, 11 жовтень 2025, 10:44

Різі в животі, стрибки тиску та ломота в серці можуть бути наслідком психічних розладів, встановили дослідники з Сеченовського університету, передають Патріоти України. Найчастіше такі симптоми з’являються після перенесеного COVID-19. Вчені наголосили,...