Город може бути небезпечним! ТОП-5 найпоширеніших захворювань, які можна отримати під час робіт на землі

Проста та зрозуміла з першого погляду робота на землі, насправді, не терпить до себе безтурботного ставлення, передають Патріоти України.

У процесі вирощування найрізноманітніших культур на улюбленій дачі, багато хто не замислюється над тим, що робота з ґрунтом на відкритому повітрі містить у собі небезпеку.

Під час сезонних робіт на відкритому ґрунті, найчастіше до лікарів звертаються з п’яти причин, яких, за умови правильного підходу, з легкістю можна уникнути.

Які захворювання можна отримати під час роботи в саду чи городі

Опіки, тепловий удар та алергія

Опіки та алергію можна заробити як від рослин, так і від впливу сонячних променів. Для того щоб тіло не вкривалося червоними, сверблячими плямами від зайвого ультрафіолету, використовуйте сонцезахисний крем. Щоб уникнути прямого контакту з рослинами, які можуть викликати алергічну реакцію, завжди працюйте в рукавичках. Попередити сонячний удар можна за допомогою головного убору та одягу з натуральних тканин.

Укуси комах

Укуси комах можуть минути практично безслідно, а можуть викликати серйозну алергічну реакцію або, у випадках з кліщами, заразити організм небезпечною інфекцією. Для того щоб комахам було складніше дістатися до вас, намагайтеся виходити на город в одязі, що повністю закриває тіло. Після робіт на землі, обов’язково ретельно оглядайте все тіло та одяг.

Правець

Бактерії правця зберігаються в землі сотню років і потрапляють в організм людини через садна, порізи або розчесані брудними руками укуси комах. Запобігти цьому процесу можна завдяки постійній дезінфекції садових інструментів і своєчасній обробці навіть дрібних подряпин.

Ця стаття містить загальні відомості довідкового характеру і не повинна розглядатися як альтернатива рекомендаціям лікаря. Якщо вас турбує стан вашого здоров’я, зверніться до лікаря.

ТОП-3 речі, які ви робили неправильно, коли варили пельмені

четвер, 28 березень 2024, 18:57

Виявилося, що цей напівфабрикат не такий простий у приготуванні, як це вважається. У кулінарів є свої хитрощі. Здавалося б, тут може бути складного. Закип’ятити воду, посолити, поперчити, кинути в каструлю лавровий лист і, нарешті, пельмені, передають...

Психологічний тест: Що вам потрібно для щастя

четвер, 28 березень 2024, 18:07

Іноді так буває, що ми відчуваємо внутрішню порожнечу, немов нам чогось бракує для душевної рівноваги і абсолютного щастя, передають Патріоти України. Але як зрозуміти, яка ж частина пазла загубилася і заважає нам відчути себе "цілісною" і задоволеною...