Городникам на замітку! Чудо-підживлення для помідорів, перця, огірків і капусти - оживить навіть засохлу розсаду

Важливою частиною вирощування екологічно чистих та смачних овочів є правильна підгодівля розсади, передають Патріоти України.

Щоб отримати щедрий урожай городини, спочатку треба виростити здорову й міцну розсаду. Яка гарно розвиватиметься і не боятиметься хвороб та шкідників. Вкрай важливою частиною догляду за рослинами є підгодівля. Досвідчені городники поділилися рецептом секретного засобу для підживлення рослин. Розповідаємо, як приготувати підкормку для розсади із трьох трав, щоб вона росла міцною та здоровою.

Як власноруч приготувати підживлення для розсади

Досвідчені городники рекомендують готувати підживлення для розсади перцю, огірків, помідорів та капусти власноруч. Є три рослини, які можна придбати в аптеці чи заготовити самостійно, вони мають всі необхідні макроелементи для росту й розвитку розсади. До того ж, таке підживлення екологічно чисте і не містить хімічних складників, тому овочі будуть максимально безпечними та корисними для здоров’я. Це кропива, чистотіл та кульбаба.

Заварювати трави треба у таких пропорціях: 2 частини кропиви, по одній частині чистотілу та кульбаби Закип’ятіть воду, засипте в окріп сухі трави і дайте настоятися упродовж 1-2 годин. Відвар треба розбавити чистою водою кімнатної температури у пропорції 1:5 і раз на тиждень цим підживленням поливати розсаду.

Яка користь кропиви, чистотілу та кульбаби для розсади

  • Кропива. Це перша складова для приготування добрива. Рослина містить у своєму складі велику частку азоту, який треба городині на початковому етапі росту й розвитку. Також у кропиві достатня кількість фосфору та калію, що вкрай важливий для стійкості рослин від хвороб та шкідників. Окрім того, ці макроелементи потрібні розсаді для росту та зміцнення кореневої системи.
  • Чистотіл. Рослина містить неймовірно велику кількість йоду, тому стане чудовим помічником для росту та розвитку розсади. До того ж, йод допомагає в рази підвищити врожайність помідорів, огірків і перця.
  • Кульбаба містить велику частку мінеральних речовин, які зміцнюють імунітет розсади до різноманітних захворювань. Тому після такої підкормки рослини не боятимуться різких перепадів температур, захворювань та шкідників.

Психологічний тест: Виберіть сукню - і дізнайтеся, що про вас думають

неділя, 19 травень 2024, 21:07

Деталі. Бажано уявити, ніби ви поспішаєте на урочистий захід і вам терміново потрібно зібрати модний аутфіт із запропонованих варіантів. Уважно подивіться на кожну з чотирьох суконь на зображенні нижче, але не фокусуйтеся надто довго — намагайтеся вибр...

Вся правда про банани: Ось кому їх не можна їсти

неділя, 19 травень 2024, 17:50

Цей екзотичний фрукт, давно перестав бути чимось незвичайним. Сьогодні він доступний в нас і іноді коштує дешевше, ніж яблука. Але чи приносять користь банани нашому організму, чи навпаки шкодять? Поговоримо про це просто зараз. Насамперед, що можна ск...