Багато хто вирощує розсаду самостійно на підвіконнях. Найчастіше для перцю, томатів, огірків та іншої городини використовують вже готову торфяну суміш з магазину. Але її все-рівно потрібно підживлювати, щоб розсала краще росла. З цим вам допоможе копійчаний засіб. Який саме - читайте в матеріалі ТСН.ua, передають Патріоти України.
Більшість городників віддають перевагу землі, яку можна придбати в спеціалізованих магазинах. Виробники такого ґрунту вже обробили його від шкідників чи хвороб. Деякі також додають невелику кількість мінеральних речовин.
Якщо ж ви вирішили використовувати землю з городу, їй необхідно більше уваги. Насамперед, вона потребує доповнення корисними речовинами та знезараження.
Як правило, в магазинах для розсади пропонують верховий торф. Ним можна заповнювати ємності для вирощування. Але поживних речовин в ньому майже немає, тому потрібно буде всерйоз задуматися над тим, як підживити розсаду.
Якщо потрібно пришвидшити зростання розсади і зробити її міцною, вам допоможе картопляний крохмал. Сам крохмал розсаді не потрібен, тому що в ньому немає нічого, крім вуглеводів. Ним живляться мікроорганізми, які живуть у ґрунті та допомагають рослинам розвиватися.
Як результат, насіння краще проростатиме, розвиток кореневої системи прискориться, а сама розсада зможе отримати більше поживних речовин з ґрунту.
На 10 літрів ґрунту візьміть 2 столові ложки з гіркою картопляного крохмалю. Ретельно перемішайте, а перед тим, як посіяти насіння, додатково полийте землю. Поливати також потрібно перед пікіруванням рослин. Цікаво, що таке добриво чудово підходить і для кімнатних рослин, особливо, під час їх пересаджування.
Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...
На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...