Городникам на замітку! Додайте всього дві ложки в ґрунт - розсада швидко піде в ріст

Багато хто вирощує розсаду самостійно на підвіконнях. Найчастіше для перцю, томатів, огірків та іншої городини використовують вже готову торфяну суміш з магазину. Але її все-рівно потрібно підживлювати, щоб розсала краще росла. З цим вам допоможе копійчаний засіб. Який саме - читайте в матеріалі ТСН.ua, передають Патріоти України.

Більшість городників віддають перевагу землі, яку можна придбати в спеціалізованих магазинах. Виробники такого ґрунту вже обробили його від шкідників чи хвороб. Деякі також додають невелику кількість мінеральних речовин.

Якщо ж ви вирішили використовувати землю з городу, їй необхідно більше уваги. Насамперед, вона потребує доповнення корисними речовинами та знезараження.

Як правило, в магазинах для розсади пропонують верховий торф. Ним можна заповнювати ємності для вирощування. Але поживних речовин в ньому майже немає, тому потрібно буде всерйоз задуматися над тим, як підживити розсаду.

Підживлення розсади для активного зростання: копійчаний засіб

Якщо потрібно пришвидшити зростання розсади і зробити її міцною, вам допоможе картопляний крохмал. Сам крохмал розсаді не потрібен, тому що в ньому немає нічого, крім вуглеводів. Ним живляться мікроорганізми, які живуть у ґрунті та допомагають рослинам розвиватися.

Як результат, насіння краще проростатиме, розвиток кореневої системи прискориться, а сама розсада зможе отримати більше поживних речовин з ґрунту.

Як правильно підживлювати

На 10 літрів ґрунту візьміть 2 столові ложки з гіркою картопляного крохмалю. Ретельно перемішайте, а перед тим, як посіяти насіння, додатково полийте землю. Поливати також потрібно перед пікіруванням рослин. Цікаво, що таке добриво чудово підходить і для кімнатних рослин, особливо, під час їх пересаджування.

Варто знати! Як розпізнати авітаміноз та які продукти можуть відновити ресурси організму

вівторок, 9 грудень 2025, 19:20

Нестача вітамінів взимку істотно змінює людину. Якщо в організмі не вистачає мікроелементів, необхідних для нормального обміну речовин, людина може відчувати потяг до гірких, гострих, солодких або, навпаки, солоних страв. Також подібні зміни смаку можу...

Найпоширеніша помилка під час приготування вареників: Чому вони лопаються

вівторок, 9 грудень 2025, 18:15

Грудень - час, коли кухні перетворюються на справжні майстерні. Стіл завалений мисками з начинкою та рядами вареників, що чекають своєї черги. Здається, все йде за планом: тісто м’яке, начинка ароматна, але вареники лопаються під час варіння. Замість п...