Городникам на замітку! Додайте всього дві ложки в ґрунт - розсада швидко піде в ріст

Багато хто вирощує розсаду самостійно на підвіконнях. Найчастіше для перцю, томатів, огірків та іншої городини використовують вже готову торфяну суміш з магазину. Але її все-рівно потрібно підживлювати, щоб розсала краще росла. З цим вам допоможе копійчаний засіб. Який саме - читайте в матеріалі ТСН.ua, передають Патріоти України.

Більшість городників віддають перевагу землі, яку можна придбати в спеціалізованих магазинах. Виробники такого ґрунту вже обробили його від шкідників чи хвороб. Деякі також додають невелику кількість мінеральних речовин.

Якщо ж ви вирішили використовувати землю з городу, їй необхідно більше уваги. Насамперед, вона потребує доповнення корисними речовинами та знезараження.

Як правило, в магазинах для розсади пропонують верховий торф. Ним можна заповнювати ємності для вирощування. Але поживних речовин в ньому майже немає, тому потрібно буде всерйоз задуматися над тим, як підживити розсаду.

Підживлення розсади для активного зростання: копійчаний засіб

Якщо потрібно пришвидшити зростання розсади і зробити її міцною, вам допоможе картопляний крохмал. Сам крохмал розсаді не потрібен, тому що в ньому немає нічого, крім вуглеводів. Ним живляться мікроорганізми, які живуть у ґрунті та допомагають рослинам розвиватися.

Як результат, насіння краще проростатиме, розвиток кореневої системи прискориться, а сама розсада зможе отримати більше поживних речовин з ґрунту.

Як правильно підживлювати

На 10 літрів ґрунту візьміть 2 столові ложки з гіркою картопляного крохмалю. Ретельно перемішайте, а перед тим, як посіяти насіння, додатково полийте землю. Поливати також потрібно перед пікіруванням рослин. Цікаво, що таке добриво чудово підходить і для кімнатних рослин, особливо, під час їх пересаджування.

Дуже смачно! Як зробити вишуканий соус до шашлику

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:10

Зробити соус такий, як подають у шашличних, просто. Навіть якщо у вас є тільки звичайний кетчуп домашній, передають Патріоти України. Для цього треба взяти 1 білу цибулину, поріжте дрібно та змішайте з кетчуп. Також обов’язково варто додати свіжу зелен...

Це така смакота! Картопля фарширована - дуже простий рецепт

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:09

Якщо ви обожнюєте картоплю з оселедцем, то цю страву обов’язково варто приготувати. І на буденний стіл, і гостям подати підійде, передають Патріоти України. На 4 порції необхідні такі продукти:. Картоплю краще брати одного розміру, рівненьку. Її потріб...