Городникам на замітку! Додайте всього дві ложки в ґрунт - розсада швидко піде в ріст

Багато хто вирощує розсаду самостійно на підвіконнях. Найчастіше для перцю, томатів, огірків та іншої городини використовують вже готову торфяну суміш з магазину. Але її все-рівно потрібно підживлювати, щоб розсала краще росла. З цим вам допоможе копійчаний засіб. Який саме - читайте в матеріалі ТСН.ua, передають Патріоти України.

Більшість городників віддають перевагу землі, яку можна придбати в спеціалізованих магазинах. Виробники такого ґрунту вже обробили його від шкідників чи хвороб. Деякі також додають невелику кількість мінеральних речовин.

Якщо ж ви вирішили використовувати землю з городу, їй необхідно більше уваги. Насамперед, вона потребує доповнення корисними речовинами та знезараження.

Як правило, в магазинах для розсади пропонують верховий торф. Ним можна заповнювати ємності для вирощування. Але поживних речовин в ньому майже немає, тому потрібно буде всерйоз задуматися над тим, як підживити розсаду.

Підживлення розсади для активного зростання: копійчаний засіб

Якщо потрібно пришвидшити зростання розсади і зробити її міцною, вам допоможе картопляний крохмал. Сам крохмал розсаді не потрібен, тому що в ньому немає нічого, крім вуглеводів. Ним живляться мікроорганізми, які живуть у ґрунті та допомагають рослинам розвиватися.

Як результат, насіння краще проростатиме, розвиток кореневої системи прискориться, а сама розсада зможе отримати більше поживних речовин з ґрунту.

Як правильно підживлювати

На 10 літрів ґрунту візьміть 2 столові ложки з гіркою картопляного крохмалю. Ретельно перемішайте, а перед тим, як посіяти насіння, додатково полийте землю. Поливати також потрібно перед пікіруванням рослин. Цікаво, що таке добриво чудово підходить і для кімнатних рослин, особливо, під час їх пересаджування.

Якщо постійно хочеться солоного - ось чого не вистачає організму

середа, 29 жовтень 2025, 8:15

Бажання з’їсти щось солоне може бути не просто звичкою, а сигналом від організму про певний дисбаланс. Лікарі пояснюють, що тяга до солоного часто свідчить про приховані проблеми або нестачу важливих речовин, передають Патріоти України. 1. Нестача натр...

Не робіть помилок! Чому відбивні виходять сухі та прісні

середа, 29 жовтень 2025, 7:43

Приготувати соковиті та м’які відбивні вдається не завжди. Часто замість апетитної страви виходить жорстке м’ясо, яке важко розрізати ножем і зовсім не має насиченого смаку. Основна причина цього - типові помилки під час підготовки та обсмажування м’яс...