Городникам на замітку! Як без "хімії" захистити від шкідників капусту, щоб отримати максимальний врожай

Будь-який городник був би не проти насолоджуватися вирощуванням капусти, на якій немає жодних шкідників. Однак не кожному відомий простий спосіб, завдяки якому можна відбити атаки комах, не витрачаючи при цьому власні сили та інші ресурси, передають Патріоти України.

Подробиці

Зрозуміло, що промислові інсектициди відрізняються своєю ефективністю, але при цьому не можуть похвалитися безпекою для овочів та ґрунту. Не меншою дієвим, але, головне, абсолютно нешкідливим для людини є такий аптечний засіб, як валеріанка.

Для приготування розчину, який «прожене» геть жуків, метеликів і гусениць з ваших грядок, достатньо розчинити 25 мл ліків в 3 літрах теплої води. Посилити результативність засобу можна за допомогою додавання мильного розчину – так препарат затримається на капусті довше.

Обприскайте пахучою рідиною, що вийшла, посадки в безвітряний день, обравши для цього ранковий або вечірній час. Різкий запах валеріани відлякає шкідників, які не захочуть поласувати капустяним листям і продовжити свій рід, відклавши личинки прямо на рослинах.

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...