Городникам на замітку! Як боротися з фітофторозом на помідорах - кращі народні засоби

Фітофтороз - одне з найпоширеніших захворювань помідорів та всіх пасльонових. Найчастіше рослини хворіють, коли йдуть затяжні дощі та знижується температура, передають Патріоти України.

Подробиці

Більшість дачників обробляють свої грядки натуральними засобами. Є багато дієвих рецептів, завдяки яким можна позбутися фітофторозу на помідорах.

Через тиждень після того, як висаджують помідори, треба всі міжряддя притрусити деревною золою, а потім полити водою. Процедуру можна повторити, як зав’язуватимуться плоди.

Часниковий настій

Для цього треба 100 г часникових стрілок подрібнити й залити 1 склянкою води. Потім залишити на 1 добу, щоб настоялося. Настій після цього проціджують, розводять у 10 л води та додають туди 1 г марганцівки. Таким розчином треба обробляти помідори чи інші пасльонові кожні 15 днів.

Молочно-йодовий розчин

1 л молока розводять у 10 л води й додають 10 крапель йоду. Обробляти треба помідори щодва тижні.

Не робіть так! ТОП-2 продукти, які не можна додавати у фарш для котлет

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:13

Важко знайти господиню, яка ніколи не займалася виготовленням котлет. Справа в тому, що ця м’ясна страва є неймовірно апетитною та поживною. Її люблять гурмани різного віку. І все ж любителі поїсти далеко не завжди задоволені домашніми котлетами, перед...

От у чому секрет! Навіщо під час варіння бульйону досвідчені господині додають оцет

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:15

Зазвичай бульйон з’являється у нашому раціоні в основному для того, щоб покращити стан здоров’я, передають Патріоти України. Ця страва вважається неймовірно корисною. Тому бульйон часто входить у рекомендації дієтичного харчування, а також допомагає шв...