Городникам на замітку! Як правильно знезаразити ґрунт для розсади - перевірені роками способи

Якщо в ґрунті, призначеному для вирощування розсади, поселяться якісь фітопатогени або шкідники, про отримання міцної та здорової розсади не може бути й мови, передають Патріоти України.

Ось і причина, з якої його слід в обов’язковому порядку піддати такій процедурі, як знезараження.

Подробиці

Проводити знезараження можна за допомогою різних способів та засобів. Добре зарекомендували себе такі операції, як прожарювання або пропарювання. Однак у такої маніпуляції є суттєвий мінус.

В результаті гинуть не тільки всі хвороботворні мікроорганізми та можливі паразити, а й ґрунтова мікрофлора. Це означає, що без внесення біопрепаратів у цьому випадку не обійтися.

У зв’язку з цим багато городників вважають за краще обходитися без пропарювання і прожарювання, за 1-2 місяці вносячи в ґрунт препарати на основі сінної палички або триходерми.

Нагадаємо: ці засоби варто вносити окремо, щоб уникнути конкуренції. Тому з метою знезараження ґрунту вам варто вибрати щось одне.

Ви неправильно зберігали хліб! Що робити, щоб він залишався свіжим до тижня

неділя, 28 квітень 2024, 17:30

Під час зберігання хлібу господині допускають багато помилок. Через це досить часто залишки хлібу або ціла буханка просто викидаються у смітник, адже вони покрились пліснявою або стали твердими, передають Патріоти України. Щоб такого не відбувалось, по...

Навіщо додавати корицю до ранкової кави

неділя, 28 квітень 2024, 17:12

Каву ми п’ємо в основному через її стимулюючі властивості, передають Патріоти України. Це пов’язано з тим, що кофеїн, що міститься в ній, здатний швидко пробудити нас, а також покращити розумову діяльність. Ми полюбляємо каву за її аромат. Ці переваги ...