Городникам на замітку: Як виростити красиві яблука без черв’яків - ефективний та безпечний метод

Яблунева плодожерка здатна наносити шкоду рослині на будь-якій фазі росту. Найефективніший засіб боротьби з нею - це проведення регулярної інсектицидної обробки, передають Патріоти України.

Дієвий метод боротьби із плодожеркою

Якщо профілактика для дерева не була вчасно виконана та шкідник завівся, не варто засмучуватись. Є один дієвий народний засіб для знищення яблуневої плодожерки. Він безпечний для людей, інших рослин та корисних комах. Для знищення плодожерки потрібно обробити яблуню розчином полину.

Як приготувати розчин з полину

Візьміть свіжі або сухі стеблини полину, подрібніть їх. Заповніть підготовленою травою половину відра. Залийте доверху водою та поставте настоюватись на добу.

На наступній стадії процесу суміш потрібно поставити на вогонь та довести до кипіння. Варити протягом 30 хвилин. Далі суміш проціджують та розводять у співвідношенні 1:2. Для покращення її властивостей рекомендується додати до неї натерте господарське мило. Це допоможе закріпити розчин на яблунях після обробки.

Як часто обробляти

Наносять на дерева суміш з полину та мила методом обприскування після цвітіння. Через 7-10 днів потрібно провести повторну обробку.

А ви це знали? Скільки років можна зберігати консервацію

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:28

Напевно, у кожної української господині стоїть кількадесят баночок домашніх заготовок у погребі. Адже консервація - це чудовий спосіб зберегти смак та користь продуктів упродовж кількох років, передають Патріоти України. Втім, варто бути обачними і сл...

Просто оберіть картинку! Яким словом вас можна описати - тест на визначення особистості

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:12

У світі немає двох ідентичних особистостей, кожна людина неповторна і унікальна. Однак часто деякі риси характеру йдуть в парі. Тому уподобання людини можуть розповісти про її характер, передають Патріоти України. Цей простий тест визначить, яким слово...