Городникам на замітку! Як виростити цибулю без стрілок? Ось що треба зробити перед посадкою

Виростити цибулю без стріл - мрія будь-якого городника. Адже як тільки цибулина починає йти в стрілку, вважайте, що вона втрачена для врожаю. Але цього можна не допустити: потрібно тільки вибрати правильний посадковий матеріал і провести з ним кілька маніпуляцій перед посадкою. Давайте розберемося, що потрібно зробити, щоб цибуля не йшла в стрілку, передають Патріоти України.

Як виростити цибулю без стріл

Яка цибуля не йде в стрілку? Перше правило, як виростити цибулю без стріл - вибирайте для посадки не дуже велику сіянку. Справа в тому, що чим більші будуть цибулинки, тим імовірніше, що з них з'явиться стрілка. Тому сіянка для посадки має бути трохи більшою від лісового горіха і не більше 3 см в діаметрі, а також щільною. Ще один важливий момент: щоб цибуля не давала стріл, сіянку перед посадкою потрібно прогріти - протягом 20 днів.

Досвідчені городники радять перед самою посадкою замочити сіянку. Роблять це так:

  • щоб уберегти від шкідників, спочатку потрібно замочити цибулю в сольовому розчині - 1 ст. л. солі на 1 л теплої води;
  • потім потрібно знезаразити цибулю в слабо-рожевому розчині марганцівки;
  • після цього, аби цибуля не йшла в стрілку, сіянку потрібно замочити в содовому розчині - 1 ч. л. соди на 1 л теплої води.

Важливо: температура содового розчину має бути не нижче 45-50°С. Цибулю в ньому слід залишити на півгодини.

Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...