Городникам на замітку! Як зберегти помідори цілими, щоб вони не потріскалися - два методи

Гарні помідори з гладенькою шкіркою. Вони прекрасно виглядають до моменту, коли починають тріскатися. Не проблема, якщо тріснуло кілька штук. Прикро, коли багато з вирощених екземплярів псуються таким чином. Потрібно знайти причину, передають Патріоти України.

Недостатній полив помідорів

Найчастіше проблеми з помідорами виникають через порушення режиму поливу. Перепади від надмірної сухості до різкого зволоження в великій кількості призводять до тріскання шкірки. Вона просто не встигає розтягнутися в нових умовах.

Дотримуйтесь регулярності поливу. При спекотній погоді варто пролити один раз землю, а потім повторити зволоження. При нормальній температурі повітря поливають один раз на 5 днів. Головне слідкувати, щоб ґрунт не пересихав. Це однаково важливо як для відкритих посадок, так і для теплиць.

Надлишок добрив

Можна бути впевненими, що підживлення приносить тільки користь. Проте надлишок також є фактором негативного впливу. Шкірка помідорів може тріснути. Не перевищуйте рекомендовані дози та концентрацію добрив.

Регулярний полив та помірне підживлення — секрет гладкої шкірки помідорів. Будьте пильні та уважні. Ваші помідори віддячать вам ідеальними плодами.

Народні прикмети на 1 листопада: Дуже вдала дата для весілля і вінчання. Хто цього дня буде марнотратним - перестануть водитися гроші

п’ятниця, 31 жовтень 2025, 19:34

Православне свято 1 листопада за новим церковним календарем (14 листопада за старим) - день пам'яті святих Косми і Даміана Асійських, які знали медицину, володіли даром чудотворення і могли вилікувати від найважчої хвороби. За старим стилем - день пам'...

Ви точно це їли! Названо найнебезпечніші види м'яса, від яких потрібно відмовитися

п’ятниця, 31 жовтень 2025, 17:50

М'ясо - ситний продукт, який люблять усі і який може бути основою для приготування котлет, відбивних, шашлику, ковбаси, салатів. Але, дуже важливо знати, що не все м'ясо є максимально корисним, передають Патріоти України. Який вид м'яса рекомендується ...