
Щоб вирощена цибуля пролежала до весни, потрібно правильно зберігати урожай. По-перше, цибулини мають бути повністю сухими, щільними, без пошкоджень та слідів гнилі, передають Патріоти України.
Зберігати також потрібно у сухому приміщенні. Й забезпечити цибулі стабільні умови без різких перепадів температури та вологості.
Температура повинна бути від 0 до +13°C, нагадує «На пенсії».
Важливо також забезпечити відсутність сонячного світла, щоб не було проростання цибулин. Оптимальна вологість має бути на рівні 60−70%.
Приміщення, де зберігається врожай цибулі, повинно мати гарну вентиляцію, щоб застій вологи не призвів до гниття овоча.
Не можна зберігати цибулю поряд з буряком, картоплею та селерою.
Якщо у приміщенні, де зберігається цибуля волого, можна там поставити відра з золою, вапном або деревною стружкою для поглинання вологи.
Але найдієвіший спосіб зберігання цибулі — це обробка цибулин крейдою. На 25 кг цибулі знадобиться близько 50 г крейди, яку потрібно подрібнити й посипати цибулини. При такому способі цибуля буде соковитою, цілою і неушкодженою до самої весни.
Аграрії знають, що крейда створює лужне середовище, шкідливе для патогенних мікроорганізмів, запобігає цвілі. До того ж вона абсолютно безпечна для людини.
Майже половина меду, який потрапляє до ЄС, може містити цукрові сиропи та інші домішки, попереджає Аня Йоб із краківської пасіки «Галіція». Як не потрапити на фальшивку та обрати справжній, натуральний мед, передають Патріоти України. На що звернути ув...
Вчені підтверджують: навіть коротка прогулянка позитивно впливає на здоров’я мозку, передають Патріоти України. Порада експертів: навіть коротка прогулянка навколо кварталу щодня допомагає підтримувати мозок у тонусі. Сидячий спосіб життя шкодить не ли...