
Щоб вирощена цибуля пролежала до весни, потрібно правильно зберігати урожай. По-перше, цибулини мають бути повністю сухими, щільними, без пошкоджень та слідів гнилі, передають Патріоти України.
Зберігати також потрібно у сухому приміщенні. Й забезпечити цибулі стабільні умови без різких перепадів температури та вологості.
Температура повинна бути від 0 до +13°C, нагадує «На пенсії».
Важливо також забезпечити відсутність сонячного світла, щоб не було проростання цибулин. Оптимальна вологість має бути на рівні 60−70%.
Приміщення, де зберігається врожай цибулі, повинно мати гарну вентиляцію, щоб застій вологи не призвів до гниття овоча.
Не можна зберігати цибулю поряд з буряком, картоплею та селерою.
Якщо у приміщенні, де зберігається цибуля волого, можна там поставити відра з золою, вапном або деревною стружкою для поглинання вологи.
Але найдієвіший спосіб зберігання цибулі — це обробка цибулин крейдою. На 25 кг цибулі знадобиться близько 50 г крейди, яку потрібно подрібнити й посипати цибулини. При такому способі цибуля буде соковитою, цілою і неушкодженою до самої весни.
Аграрії знають, що крейда створює лужне середовище, шкідливе для патогенних мікроорганізмів, запобігає цвілі. До того ж вона абсолютно безпечна для людини.
Маніпулятори вміло приховують свої справжні наміри. Спершу вони здаються дружніми, приємними та турботливими, але насправді кожен їхній крок спрямований на контроль і експлуатацію. Експерти радять звертати увагу на три риси, які на перший погляд вигляд...
Щоб вирощена цибуля пролежала до весни, потрібно правильно зберігати урожай. По-перше, цибулини мають бути повністю сухими, щільними, без пошкоджень та слідів гнилі, передають Патріоти України. Зберігати також потрібно у сухому приміщенні. Й забезпечит...