Городникам на замітку! Якою водою поливати розсаду помідорів - урожай перевершить сподівання

Якщо ви хочете виростити щедрий та смачний урожай помідорів, до уваги слід брати багато факторів. На ріст та розвиток розсади впливають ґрунтові добрива, якісне насіння, температурний режим, достатнє освітлення та правильна вологість, передають Патріоти України.

Досвідчені городники знають, що і надмірним поливом, і пересиханням можна згубити здорову розсаду. Якою водою поливати помідори для кращого урожаю, розбирався OBOZREVATEL.

Як часто поливати розсаду помідорів

Полив має бути рівномірним і регулярним. Чергувати посушливі періоди із перезволоженням ні в якому разі не можна. Перевірити чи достатньо зволожений ґрунт можна дуже простим способом. Якщо земля суха на глибині фаланги вказівного пальця – вона починає пересихати. Заболочений ґрунт також призведе до втрати урожаю і загнивання рослин.

Лайфхаки для поливу

Раніше популярною була думка, що розсаду слід поливати розчином із перекисом водню або талим снігом. Однак перекис водню мало чим допоможе розсаді. Взаємодіючи з водою, перекис водню руйнується, тож користі точно не принесе. Талий сніг навряд чи має такі чудодійні властивості, якими його наділяють. Немає жодних наукових доказів того, що талий сніг допоможе росту та розвитку розсади чи покращить її стійкість до шкідників.

Звичайна вода з-під крану найкраще підійде для поливу. Є лише один нюанс – вона має добре настоятися, щоб випарувався зайвий хлор. А от кип’ячену воду використовувати не можна, вона "мертва" для розсади і не принесе ніякої користі. Помідорам дуже подобається акваріумна вода. Це пояснюється її органічним складом. Якщо ви маєте акваріум, міняючи воду, не спішіть зливати її у каналізацію, краще використайте її для підживлення розсади помідорів.

От у чому секрет! Як без гарячої води та мікрохвильової печі розморозити великий шматок м’яса

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:10

Простий спосіб, який дозволить розморозити великий шматок м’яса із морозильника за 10 хвилин. Для цього не доведеться використовувати гарячу воду або мікрохвильову піч, передають Патріоти України. Спосіб підійде як для м’яса, а й риби, курки, фаршу. В...

Психологи радять для перезавантаження: Якщо на душі дуже важко – повторюйте собі ці фрази

п’ятниця, 29 березень 2024, 5:40

Можливо, ви зараз переживаєте хворобливе розлучення або зраду, може бути, зруйнувалися ваші плани, пов'язані із заробітком, бізнесом, переїздом. Може просто накотила зелена туга, і все довкола здається безпросвітним. Буває, що перед вами розкинулася чо...