Городникам на замітку! Якщо петрушку підживити такою сумішшю - урожай можна збирати до морозів

В які тільки страви не додають петрушку. ЇЇ листя та корені, мабуть, чемпіони з участі в приготуванні будь-чого. Й тому майже всі господарі вирощують в себе на городі петрушку, передають Патріоти України.

В ній міститься багато вітамінів, а в коренях — залізо, фосфор, кальцій, магній, цинк і калій. Як правильно підживлювати зелень, аби вона радувала до самих морозів, розповіла городниця Олена Черкевич.

«Раджу у квітні готувати грядку для висаджування петрушки. Ґрунт ретельно перекопати, на один метр квадратний висипати піввідра перегною. Це змішаний гній із перегнилими рослинами. Запах, звісно, не дуже, зате користь велика. Коли ґрунт важкий, то в нього додають ще й пісок і деревну тирсу. А далі — добрива. Готуємо таку суміш: 1 столова ложка сульфату калію, 1 столова ложка подвійного суперфосфату, 1 столова ложка сечовини та півлітрова банка попелу на 1 метр квадратний. Згодом треба землю перекопати, аби добрива ретельно наче розчинилися, все акуратно розрівняти граблями і можна садити петрушку».

На один метр квадратний можна сіяти не більше як один грам петрушкового насіння. «Аби в петрушки було гарне соковите листя, її можна ще й 1 — 2 рази підживити азотними добривами. Я беру 20 грамів добрив на метр квадратний. 3 — 5 разів підливаю, просапую міжряддя. І за три — чотири тижні, коли ви все зробите, як слід, вже можна смакувати свіжою пахучою зеленню аж до морозів»

Не тільки приправа для супів: Для чого лавровим листям обкурюють помешкання, п'ять корисних причин

п’ятниця, 3 травень 2024, 5:40

Лавровий лист господині використовують не лише, як приправу. Воно давно має застосування у побуті поряд з іншими. За допомогою лаврового листа очищують повітря у кімнатах. Тілець листя лаврового дерева полегшує перебіг респіраторних захворювань і зніма...

Буде дуже смачно! ТОП-3 старовинні рецепти українських великодніх пасок

четвер, 2 травень 2024, 18:50

Напередодні Великодня пропонуємо приготувати паску з фруктовим кремом за рецептом Осипи Заклинської (1928 рік), сирну паску з чорницями з книги “Як добре і здорово варити” (1938 рік) та мигдалеву бабку за рецептом 1910 року, передають Патріоти України....