Городникам на замітку: Листя на помідорах скручується "човником" - у чому причина і що робити

Помідори є однією із найпопулярніших культур на городах українських дачників. Багато хто з них іноді помічає, що листя на помідорах почало скручуватися. Як пише Telegram-канал «Моя дача. Сад і город», причин згортання листків у томатів дуже багато, передають Патріоти України.

«По характеру скручування можна точно вгадати, чим ми не догодили висадженій розсаді», — йдеться в повідомленні каналу. Так, якщо помідори крутяться догори «лодочкою», то тут всього два винуватці:

1. Картопляна попелиця, яка сидить на стеблах і, незважаючи на дрібні розміри, скручує листя догори. Справитися з нею складності не становить — оприскайте помідори будь-яким препаратом від колорадського жукa: Танрег, Κонфідор, Іскора, і вона загине. Тільки не треба зловживати оприскуванням. Листя не розпрямиться, і мушка продовжить сидіти, просто вона вже суха. А ось нове листя піде рости вже нормальним.

2. Що «шкідник» — погода. Взагалі-то помідори — рослини помірного клімату, їм протипоказані занадто холодні ночі і занадто гарячі дні. Якщо вдень температура піднімається вище 35 С, то листя скручуються в човник. Погіршує «хворобу» нестача вологи.

От у чому секрет! Навіщо досвідчені домогосподарки додають сіль у воду для миття підлоги

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:49

Досвідчені господині миють підлогу не просто водою. У неї додають різні розчини, щоб поверхня була оброблена від мікробів та мала приємний аромат. Зараз є багато готових засобів для прибирання, але сіль лишається стабільно популярною. І для цього є при...

А ви це знали? Чи варто прати рушники в гарячій воді

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:30

Враховуючи, що більшість людей користуються рушниками щодня, дуже важливо, щоб вони були чистими та гігієнічними. Рушники можуть вбирати піт та інші жири тіла, що може призвести до розмноження бактерій, якщо їх не ретельно очищати, передають Патріоти У...