Городникам на замітку! Навіщо та як підживлювати помідори та огірки хлібом

Виявляється, що залишки хліба можна використовувати не лише на кухні, ними удобрюють огірки, помідори та інші культури. Розповідаємо, як і для чого підживлювати помідори та огірки хлібом, у матеріалі ТСН.ua, передають Патріоти України.

Хліб є добривом для рослин, насамперед, завдяки тому, що під час його випікання використовуються дріжджі — відомий народний засіб для збільшення врожайності городніх культур. Дріжджові грибки стимулюють розвиток ґрунтових бактерій, які переробляють неорганічні речовини у ґрунті, у доступну для рослин форму. Крім різноманітних біологічно активних речовин, хліб містить ще комплекс корисних мікроелементів.

Особливо корисне хлібне підживлення на початку розвитку рослин, вона сприяє швидкому зростанню кореневої системи та надземної частини рослини Підживлення хлібом суттєво знижує рівень стресу від пересаджування. У дорослих рослин воно корисне тим, що збільшує кількість зав'язей, покращує їхню якість, прискорює одержання врожаю. Таке підживлення посилює імунітет рослин, зменшує їхню залежність від примх погоди.

Для приготування добрива можна використовувати будь-який хліб, але житній вважається кориснішим. На добриво використовують сухарі, прострочений хліб, можна і цвілий хліб.

Як правильно приготувати та використовувати хлібне підживлення

Для того, щоб приготувати хлібне добриво, потрібно на 2/3 місткості засипати хлібом, залити теплою водою, накрити кришкою з гнітом і потримати у теплі півтора-два тижні. Потім настій проціджують і розбавляють водою у пропорції 1 до 8-10. Місткість для приготування добрива має бути великою, через те, що у процесі бродіння виділяється піна.

Підживлення хлібом можна поєднувати з підживленням скошеними травами (будь-якими, але найбільшу цінність має кропива). Для цього просто половину сухарів замінюють на траву, все інше роблять так само.

Щоб не робити два окремі підживлення, сухарі можна поєднати із золою. Рецепт приготування наступний - на відро води беруть 100 г сухарів та склянку просіяної золи. Герметично закривають відро, рекомендується навіть затягнути поліетиленовою плівкою, тримають тиждень у темному місці. Потім проціджують та розбавляють у п'ять разів.

Рекомендації щодо застосування хлібного добрива

Щоб підживлення було ефективнішим, фахівці радять:

  • одночасно з хлібом удобрювати огірки та помідори деревною золою,
  • в жодному разі не збільшувати рекомендовані дози,
  • готувати настої із попередньо підсушеного хліба, не нехтувати шматочками із цвіллю,
  • не застосовувати одночасно з хлібом добрива на основі коров'яку чи посліду,
  • використовувати проціджені настої, макуху використовувати для компосту,
  • підживлення проводити ввечері, не в спеку

Коли краще підживлювати хлібом помідори та огірки

  • Огірки та помідори найкраще підживлювати в період цвітіння і появи перших зав'язей.
  • На кущ огірків потрібно близько пів літра розведеного настою, на кущ помідорів - близько літра.
  • Підживлення вносять лише після поливання. За кілька хвилин поливання чистою водою повторюють, а після підсихання ґрунту проводять розпушування.
  • Підживлення можна вносити кожні 10 днів до осені. Помідори підживлюють 2-3 рази: з появою перших квіток і з інтервалом 7-10 днів.

Незвичайний тест! Те, як ви видавлюєте зубну пасту, розповість про ваш характер

четвер, 25 квітень 2024, 17:12

Ваші звички багато можуть розповісти про ваш характер. Цей цікавий тест розповість, наскільки ви імпульсивні, вперті, безтурботні чи артистичні, передають Патріоти України. Деталі. 1. Якщо ви видавлюєте пасту зверху, біля самого ковпачка, це означає, щ...

Треба лише кілька хвилин! Простий психологічний тест за картинкою розповість про вас усе

четвер, 25 квітень 2024, 16:14

Якщо ви хочете дізнатися більше про себе, пройдіть цей простий психологічний тест за картинкою. Подивіться на зображення і виберіть жінку найстаршого віку, передають Патріоти України. Деталі. Пам'ятайте, що значення має саме перше враження, тому довго ...