Городникам на замітку! Ніколи не пікіруйте ці культури - урожай може зійти на нуль

Сезон городніх робіт уже стартував, і от-от настане пора пікірувати розсаду. Але не всі городники, особливо початківці, знають, що не всім культурам вона підходить, передають Патріоти України.

Що таке пікірування?

Пікіруванням називають пересадку паростка, який було отримано з насінини, у новий горщик. Під час цього рослині прищипують кінчик кореня. Це спонукає рослину формувати більш розгалужену кореневу систему. Більшість городніх культур від цього виграють, адже рослина виходить більш життєздатною та стійкою і може дати кращий урожай. Але не всі.

Яким культурам пікірування зашкодить?

Деякі овочі внаслідок пікірування можуть зазнати пошкоджень. Про хороший урожай після такого вже не йдеться.

Баклажани

Коренева система баклажанів формується таким чином, що отримує більшість води та поживних речовин через головний корінь. Пікірування відбувається на тій стадії розвитку, коли прищипувати доводиться саме його. Таким чином процедура приносить баклажану тільки шкоду.

Перець

Різні види перців внаслідок пікірування починають хворіти. Це призводить до того, що плоди на кущах виростають маленькими і дозрівають пізніше. Також у ранку на корені перця легко проникає інфекція.

Коренеплоди

Сама назва цієї групи рослин говорить сама за себе – їхній корінь і є плодом. Тому, якщо прищепити корінець моркви, буряка чи кореневої селери, овоч виросте деформованим і може не досягти потрібного розміру.

Ідилія чи токсичність? Цей тест у картинці розповість про ваші стосунки

субота, 27 квітень 2024, 21:12

Пропонуємо пройти психологічний тест у картинці, який визначить як складаються ваші відносини і чи вато щось змінювати у особистому житті, передають Патріоти України. Уважно подивіться на картину та оберіть те, що побачили першим. Не придивляйтесь зана...

Родина оцінить! Як приготувати ідеальне картопляне пюре

субота, 27 квітень 2024, 17:27

Картопляне пюре вважається однією з найпростіших і найпопулярніших страв, яку готують багато господинь. Але не всі знають, як приготувати ідеальне пюре, яке сподобається всім домочадцям. Є кілька хитрощів, які дозволять досягти приголомшливого результа...