Городникам на замітку! Прибирає іржу, видаляє накип і відмиє посуд: На що здатна лимонна кислота в парі з содою

Лимонна кислота і сода є на кожній кухні, але мало хто знає, що їх поєднання може творити неймовірні речі, передають Патріоти України.

Прибирає накип

Додамо склянку оцту і вуаля - ви з легкістю позбудетеся від накипу на чайнику. Вам знадобиться: 1 столова ложка соди, 1 столова ложка лимонної кислоти і склянка оцту на літр води.

Наповніть чайник водою, додайте соду з лимонною кислотою і закип'ятіть. Залишки накипу ви з легкістю можете прибрати мочалкою. Такий розчин розбиває навіть кам'яні соляні відкладення.

Миючий засіб

Рецепт універсального засобу простий:

  • сода;
  • лимонна кислота;
  • оцет.

Цей спосіб хороший тим, що інгредієнти знаходяться завжди під рукою, дешеві, екологічно чисті. Важливо при використанні даної суміші надягати на руки гумові рукавички, щоб не пошкодити шкіру рук.

Прибирає іржу

Перше, що потрібно зробити, це очистити поверхні від бруду і знежирити. Для цього можна використовувати миючу губку, сітку для миття посуду і миючий засіб. Для приготування розчину необхідно взяти пластиковий контейнер, куди помістяться всі предмети для видалення іржі.

Наливаємо в цей контейнер необхідну кількіс ть теплої води, градусів 60-40 за Цельсієм. З об'ємом води переборщувати не варто, бо лимонної кислоти потрібно багато.

Додаємо порошок лимонної кислоти приблизно з розрахунку 60-80 грам на 100 мл води. Засипаємо в воду і розмішуємо до повного розчинення.

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...