Городникам на замітку! Причини, через які з’являються іржаві плями на листі огірків

Практично у кожного власника городу на ділянці ростуть огірки, але не завжди їхнє вирощування проходить так гладко, як хотілося б. Ця рослина дуже вибаглива, тому для неї необхідно організувати правильний догляд. Часто трапляється так, що на огірках з’являються іржаві плями, і є декілька причин передають Патріоти України.

Подробиці

Плями на огірках, схожі на іржу, можуть з’явитися з кількох причин:
1. Огірки з’явилися на городах із тропічних лісів, де дуже волого та тепло. І перед тим, як почати вирощувати цю культуру, необхідно забезпечити умови, які будуть трохи схожі на тропіки. Якщо огіркам починає не подобається середовище, то вони починають хворіти.

2. До такого явища, як іржаві плями на листі огірків, можуть призвести деякі захворювання:

  • кладоспоріоз – на верхній частині листка з’являються плями світло-бурого кольору, а на нижній – павутиноподібний міцелій;
  • антракноз – руді плями, з рівними контурами;
  • аскохітоз – великі плями, їхній колір спочатку зеленуватий, а потім стає іржавим;
  • кутова плямистість відрізняється зеленими маслянистими плямами, і найбільше до цієї недуги схильні тепличні огірки;
  • при пероноспорозі з’являються іржаві плями, причому вони збільшуються у розмірах.

3. Якщо огіркам бракує корисних компонентів, на них також можуть з’явитися такі плями.

4. Шкідник, який називається павутинним кліщем, також може спровокувати таку проблему в огірків.

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...