Городникам на замітку! Що робити, якщо помідори не в’яжуться

З жируванням томатів стикаються багато дачників. Розпізнати його дуже просто, передають Патріоти України.

  • кущі активно нарощують зелену масу та виглядають досить потужними;
  • стебла томатів дуже товщають;
  • листя набуває насичено-зеленого забарвлення, верхівки закручуються, а ось розвиток квітів і формування плодів зупиняється або рослина зовсім їх скидає⁣⁣.

Все це називають жируванням томатів. За статистикою більшість рослин жирують у теплицях та під плівковим укриттям.

Причин жирування томатів декілька і всі вони зводяться до порушення умов агротехніки. А саме: загущені посадки, надлишкове надходження азоту, частий і рясний полив, коливання температур.

Сьогодні ми не заглиблюватимемося в причини і досконально розповідатимемо чому це відбувається, а одразу перейдемо до справи і розповімо, що все-таки потрібно робити при жируванні:

  1. Обірвіть у кожного куща по 4-5 нижнього листя. Видаляючи листя, завжди залишайте невеликий пеньочок в 1-1,5 см.
  2. Видаліть усі зайві пасинки.
  3. Припиніть рясний полив. У спеку поливайте помідори через день теплою водою.
  4. Притініть теплицю накривши її ультрасилом або сіткою, що притіняє.
  5. Регулярно провітрюйте теплицю та вранці проводьте запилення, тобто . постукуємо рукою по стеблі та суцвіттям для обпадання пилку.
  6. Проведіть підживлення по листу: У 10 л води розчиніть 5 г монофосфату калію та 2 ст. л суперфосфату.
  7. Через кілька днів після проведення фосфорно-калійного підживлення обприскуйте томати препаратом “Зав’язь”. 1г препарату розчиніть у 1 л води.

Народні прикмети на 21 квітня. Чому українці спрадавна на Проклов день неодмінно прибрали у своїй домівці

понеділок, 21 квітень 2025, 7:05

21 квітня за новим стилем (4 травня за старим) вшановують пам'ять священномученика Януарія, мучеників Прокла, Феодора і Фавста, а також патріарха Максиміана Константинопольського. За старим юліанським календарем сьогодні вшановують апостола від сімдеся...

Варто знати! Скільки можна зберігати великодні крашанки, щоб не отруїтися

понеділок, 21 квітень 2025, 6:44

Крашанки або писанки є одним з головних атрибутів Великодня. Зазвичай, це зварені яйця, які розмальовані різними візерунками. Такі яйця за кімнатної температури рекомендують зберігати недовго., передають Патріоти України з посиланням на ТСН. У холодиль...