Городникам на замітку! Що робити, якщо помідори не в’яжуться

З жируванням томатів стикаються багато дачників. Розпізнати його дуже просто, передають Патріоти України.

  • кущі активно нарощують зелену масу та виглядають досить потужними;
  • стебла томатів дуже товщають;
  • листя набуває насичено-зеленого забарвлення, верхівки закручуються, а ось розвиток квітів і формування плодів зупиняється або рослина зовсім їх скидає⁣⁣.

Все це називають жируванням томатів. За статистикою більшість рослин жирують у теплицях та під плівковим укриттям.

Причин жирування томатів декілька і всі вони зводяться до порушення умов агротехніки. А саме: загущені посадки, надлишкове надходження азоту, частий і рясний полив, коливання температур.

Сьогодні ми не заглиблюватимемося в причини і досконально розповідатимемо чому це відбувається, а одразу перейдемо до справи і розповімо, що все-таки потрібно робити при жируванні:

  1. Обірвіть у кожного куща по 4-5 нижнього листя. Видаляючи листя, завжди залишайте невеликий пеньочок в 1-1,5 см.
  2. Видаліть усі зайві пасинки.
  3. Припиніть рясний полив. У спеку поливайте помідори через день теплою водою.
  4. Притініть теплицю накривши її ультрасилом або сіткою, що притіняє.
  5. Регулярно провітрюйте теплицю та вранці проводьте запилення, тобто . постукуємо рукою по стеблі та суцвіттям для обпадання пилку.
  6. Проведіть підживлення по листу: У 10 л води розчиніть 5 г монофосфату калію та 2 ст. л суперфосфату.
  7. Через кілька днів після проведення фосфорно-калійного підживлення обприскуйте томати препаратом “Зав’язь”. 1г препарату розчиніть у 1 л води.

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...