Городникам на замітку! Терміново дайте огіркам та помідорам соду у липні - збиратимете врожай відрами до осені

Липень - це той час, коли дозріває багато фруктів та овочів. Щоб збирати гарні врожаї огірків та помідорів до осені, потрібно щоб рослини залишалися здоровими, не ураженими шкідниками та росою. І тому їх слід вчасно обробити, передають Патріоти України.

Огірки, зокрема, у другій половині літа можуть страждати від застою вологи та підвищеної вологості повітря. Велика кількість вологи утворюється від сильної роси та туману при перепадах денної та нічної температури. Таке середовище сприятливе для розвитку патогенних грибків.

Грибки можна обробити мідним купоросом, але у період коли огірки зав'язалися і вже родять, мідний купорос городники не рекомендують застосовувати, оскільки він накопичується у плодах.

Обробляти рослини найкраще народними способами. Один з таких — це використання харчової соди. Приготовлений засіб не тільки запобігатиме розвитку хвороб на овочах, але й покращить зростання та розвиток культури.

Для приготування розчину у 5 літрах теплої води розчинити ложку соди без гірки, добре перемішати та додати одну чайну ложку йоду. Потім додати столову ложку рідкого господарського мила.

Розчин добре перемішати, перелити у посуд з пульверизатором. Огірки ретельно обприскувати по листку. Цим розчином можна обробити помідори.

Обробку овочів потрібно робити вранці або ввечері, коли немає палючого сонця. Щоб не спалити листя, перед обробкою розчином можна обприскати рослини простою водою.
Обробку розчином потрібно робити 1 раз на 10 днів.

Врожаю не буде! Названо сорти картоплі, які не рекомендують садити українцям

субота, 22 лютий 2025, 19:06

Є такі види картоплі, які експерти в жодному разі не рекомендують садити, бо врожаю можна де дочекатися, передають Патріоти України з посиланням на РБК. Не рекомендовано висівати картоплю, яка дала мало урожаю минулого сезону. Перед висаджуванням бульб...

Не робіть помилок! Коли лаврове листя може зіпсувати страву

субота, 22 лютий 2025, 17:28

Лавровий лист – одна з найпопулярніших спецій, яку додають у супи, тушковані страви та соуси. Його аромат глибокий і насичений, але неправильне використання може зіпсувати смак страви, зробивши її гіркою. Варто розібратись, коли саме слід додавати лавр...