Городникам на замітку! ТОП-7 способів позбутися від личинок хруща і врятувати урожай картоплі

Якщо ви садівник або городник, то напевно стикалися з проблемою личинок хруща, які можуть серйозно пошкодити ваші рослини, передають Патріоти України.

Ми розповімо, як можна боротися з цим шкідником.

Причини появи личинок хруща

Личинки хруща з'являються в грунті, де вони харчуються корінням рослин. Вони можуть завдати значної шкоди вашим культурам, особливо якщо їх кількість занадто велика.

Як не допустити появи личинок хруща

Для запобігання появи личинок хруща необхідно прибирати залишки рослин після збирання врожаю і не залишати їх на грунті до наступного року. Також можна використовувати спеціальні препарати для обробки грунту, які вбивають личинки жука.

Як боротися з личинками хруща

Якщо личинки хруща вже з'явилися в грунті, то можна використовувати спеціальні інсектициди для їх знищення. Крім того, можна використовувати бактеріальні препарати, які також можуть вбивати личинки жука.

Але не забувайте, що перед використанням будь-яких хімічних препаратів необхідно ознайомитися з інструкцією і слідувати зазначеним в ній рекомендацій.

Народні засоби:

  • Відвар часнику. Натріть часник і залийте його окропом. Настоюйте кілька годин, потім процідіть і обприскати рослини цим розчином.
  • Відвар пирію. Залийте пирій окропом і настоюйте кілька годин. Процідіть і обприскайте рослини.
  • Розчин соди. Розчиніть соду у воді і обприскати рослини. Цей метод добре працює, якщо личинки хруща ще не досягли стадії зрілості.
  • Відвар будяків. Залийте корінь будяків окропом і настоюйте кілька годин. Процідіть і обприскайте рослини.
  • Настій цибулі. Наріжте цибулю і залийте його окропом. Настоюйте кілька годин, потім процідіть і обприскати рослини.

Секрети збалансованого харчування собак: корисні рекомендації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:39

Збалансоване харчування – це запорука здоров'я та довголіття вашого собаки. Воно повинно забезпечувати тварину всіма необхідними нутрієнтами в правильних пропорціях, що забезпечує: . Незбалансоване ж харчування може призвести до: . 1. Вибирайте якісн...

Буде дуже смачно! Як приготувати соковиті котлети без використання сала

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:15

Смачні котлети з риби приготувати дома дуже легко, передають Патріоти України. Це дієтична страва, яка прекрасно підходить на вечерю з будь-яким салатом та гарніром. Готують котлети з філе морської або річкової риби. Кожна з них має свій смак, тому кож...