Городникам на замітку: Типові помилки, чому не зійшла розсада - не робіть так!

На сьогодні дехто вже посіяв перці, баклажани, помідори, а вони чомусь не зійшли або зійшли погано. Не засмучуйтеся: ще є час, щоб пересіяти. Але спочатку треба проаналізувати причини, через які розсада не зійшла, щоб не допуститися помилок ще раз, передають Патріоти України.

Подробиці

Звичайно, може бути неякісне насіння. Це можна визначити, проростивши 10 насінин. Якщо зійшло менше половини – вдруге не варто його садити. Якщо ви заглибили насіння більше, ніж на 1-1,5 см, воно не матиме сили проклюнутися.

Також на схожість насіння впливають умови утримання касет чи ящичків з посіяним. Після посадки місткості треба помістити в темне, тепле місце й накрити темною плівкою.

Температура має бути 25-28 градусів тепла. Наприклад, покласти контейнер із майбутньою розсадою на електричну грілку чи над батареєю. Коли насіння проклюнеться, плівку зняти, температуру понизити. Контейнери зі сходами поставити в світле місце, а якщо немає сонця, то додатково підсвічувати.

Неякісний ґрунт теж може бути причиною поганої схожості. Якщо сумніваєтеся, чи земля підходить, краще купіть спеціальну суміш для розсади, тим більше, що її для посіву треба не так і багато. Гарних результатів!

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...