Городникам на замітку! Як збільшити урожай полуниці в 10 разів - важливі нюанси вирощування соковитої ягоди

Соковита, корисна і, при цьому, низькокалорійна - ось тільки кілька причин, за що можна полюбити полуницю передають Патріоти України.

Раніше ми розповідали,що посадити на розсаду в лютому. Тепер розберемося, як доглядати за кущами, щоб зібрати великий урожай полуниці.

Мульчування - найкращий спосіб, як підвищити урожай полуниці

Проблема поганого врожаю може бути пов'язана з тим, що ягодам не вистачає води. Її можуть відбирати бур'яни, може бути пересушеним ґрунт. Обидві проблеми допоможе вирішити мульчування, тобто покриття ґрунту навколо кущів пухким матеріалом, який зберігає вологу.

Робити це потрібно після того, як ви ретельно розпушили і удобрили ґрунт. Як мульчу можна використовувати скошену траву або солому, суміш пухкого торфу з перегноєм або компостом. Підійдуть навіть плівка і картон, головне - розібратися з принципом.

Ретельний полив допоможе збільшити урожай полуниці

Хороший урожай полуниці точно не отримати, якщо не розібратися, як правильно її поливати. Полуниця любить воду і важливо, аби ґрунт, в якому вона росте, не пересихав. Але і щедро заливати водою не варто.

Поливати при нормальних умовах радять раз на тиждень. Під час цвітіння і поки ягоди зріють - кожен п'ятий день. Займайтеся поливом тоді, коли немає яскравого сонця, витрачаючи на один кущ близько половини літра води.

Те, яким буде урожай наступного року, залежить від ваших дій влітку, після того, як ви зібрали урожай. Тому вкрай важливо не припиняти полив, коли стиглі ягоди вже зняті з кущів.

Як підгодовувати ягоду, щоб отримати великий урожай полуниці

Підгодовування кущів полуниці має відбуватися не менш як три рази за сезон. Перший раз - навесні, з використанням азотних добрив (сечовина/карбамід) або коров'яку. Другий раз - в період бутонізації- полуницю підгодовують комплексними добривами. Після цвітіння підгодовування здійснюють комплексними мінеральними добривами, це допоможе виростити великі соковиті ягоди.

Урожай полуниці буде хорошим, якщо прибрати все зайве з куща

Рослина може витрачати енергію або на плодоношення, або на розмноження, і своєчасне видалення вусиків допоможе "схилити" полуницю до першого. Видаляти вусики і зайве листя потрібно регулярно, навіть після збору врожаю.

Листя прибирати потрібно для того, щоб воно не ховало ягоди від сонця, заважаючи їм дозрівати. Можна робити це без страху нашкодити рослині. Сміливо зрізайте хоч більше третини від загальної маси листя, це не завдаватиме шкоди.

Важливо не забути про видалення листя і вусиків і в той час, як готуєте рослину до зими - на майбутній рік це дозволить отримати хороший урожай полуниці.

А ви це знали? Що буде з картоплею, якщо перед смаженням замочити її у воді

неділя, 28 квітень 2024, 12:12

Картопля є найпопулярнішим овочем у кулінарії. Стільки чудових страв з неї можна приготувати, передають Патріоти України. Фрі, по-селянські, пюре, запечена зі спеціями чи у соусі – є безліч варіантів рецептів. Смажена картопля займає позиції лідера. З ...

Чому курка виходить сухою: Три помилки господинь, які не можна допускати

неділя, 28 квітень 2024, 11:08

Багато господарок не дкуже часто балують домашніх запеченою цілою куркою тільки тому, що м’ясо виходить сухим. Сухе м’ясо важко назвати смачним, хоча виглядати запечена курка може дуже апетитно, передають Патріоти України. Куряче м’ясо, незважаючи на п...