Городинкам на замітку: Обов'язково зробіть це перед посадкою цибулі під зиму - і результат вас приголомшить

У осінньої висадки цибулі на дачі є свої плюси та мінуси. Досвідчені городники радять тим, хто вирішив це зробити перед настанням холодів, додатково обробити цибулини, передають Патріоти України.

Автори «Дачника» стверджують, що спосіб обробки цибулі содою перед посадкою підходить як для осені, так і для весни. Замочування цибулі в соді сприяє збільшенню врожаю та перешкоджає стрілкуванню.

Для розчину знадобиться:

  • 1 чайна ложка із гіркою харчової соди;
  • 1 л гарячої води (температура 45−60 С).

Цибулини слід замочувати протягом 30 хвилин. Щоб розчин швидко не охолонув, ємність потрібно утеплити, наприклад, укутати в стару ковдру.

Перед замочуванням цибулини потрібно трохи звільнити від луски, але в жодному разі не очищати повністю. Також при осінній посадці цибулю не можна обрізати, тому що це провокує захворювання.

Соду використовують і для розкислення ґрунту. Зокрема, під час посадки цибулі замість золи або доломітового борошна.

Родина буде у захваті! Що додати в терту картоплю для дерунів, щоб отримати смачнішу страву

четвер, 28 березень 2024, 14:12

Деруни - це страва, за приготування якої господині беруться досить часто. Багато професійних кулінарів не бояться експериментувати з цією стравою і часом знаходять настільки вдалі інгредієнти, що використовують їх і надалі. Існує один несподіваний комп...

От у чому секрет! Як зберігати банани, щоб вони не темніли

четвер, 28 березень 2024, 11:12

Ділимося корисними лайфхаками, які допоможуть довше зберегти банани свіжими та смачними. Багатьом знайома проблема бананів, коли вони швидко чорніють і стають м’якими (навіть якщо ви купили їх зеленими). Щоб улюблений фрукт був придатний до вживання я...