Господарям на замітку! Без канцерогенів: Як приготувати смачний домашній майонез

Багато хто любить використовувати замість соусу класичний майонез, оскільки він є універсальним та смачним. Але питання здоров’я завжди має стояти на першому місці: магазинний продукт є джерелом трансжирів, солі, канцерогенів та холестерину. Тому краще готувати його самостійно, щоб контролювати склад соусу, передають Патріоти України.

Які продукти потрібно підготувати:

  • склянку будь-якої рослинної олії;
  • 1 куряче яйце;
  • по столовій ложці оцту та цукру;
  • чайна ложка солі.

Як готувати:

Всі ці інгредієнти можна знайти на кожній кухні, тому рецепт вийде не тільки максимально простим, але і бюджетним.

Щоб забезпечити правильне зберігання, найкраще відразу готувати майонез у банці зі скла.

В окрему ємність вливаємо рослинну олію, сире яйце, оцет, додаємо вказану кількість солі та цукру.

Потім починаємо працювати занурювальним блендером доти, доки продукт не стане потрібної нам консистенції.

Перекладаємо майонез у скляну банку та насолоджуємось, додаючи його до страв. Зберігати майонез потрібно у холодильнику.

ТОП-5 міфів про сон, через які ви щодня прокидаєтесь втомленими

неділя, 26 жовтень 2025, 18:45

Сон - це не розкіш, а необхідна умова для здоров’я, гарного настрою і концентрації. Проте навколо сну існує безліч міфів, які можуть серйозно шкодити нашому відпочинку. Польський психотерапевт Матеуш Майхжак розвінчав найпоширеніші з них і пояснив, чом...

Все просто! Як легко почистити варені яйця

неділя, 26 жовтень 2025, 17:48

Варені яйця - улюблена страва багатьох. До того ж, вони є гарним джерелом білка, а спосіб їх приготування не передбачає використання олії, що робить цей продукт ще більш корисним, передають Патріоти України. Єдиним недоліком є те, що їх важко чистити. ...