Господарям на замітку! Без канцерогенів: Як приготувати смачний домашній майонез

Багато хто любить використовувати замість соусу класичний майонез, оскільки він є універсальним та смачним. Але питання здоров’я завжди має стояти на першому місці: магазинний продукт є джерелом трансжирів, солі, канцерогенів та холестерину. Тому краще готувати його самостійно, щоб контролювати склад соусу, передають Патріоти України.

Які продукти потрібно підготувати:

  • склянку будь-якої рослинної олії;
  • 1 куряче яйце;
  • по столовій ложці оцту та цукру;
  • чайна ложка солі.

Як готувати:

Всі ці інгредієнти можна знайти на кожній кухні, тому рецепт вийде не тільки максимально простим, але і бюджетним.

Щоб забезпечити правильне зберігання, найкраще відразу готувати майонез у банці зі скла.

В окрему ємність вливаємо рослинну олію, сире яйце, оцет, додаємо вказану кількість солі та цукру.

Потім починаємо працювати занурювальним блендером доти, доки продукт не стане потрібної нам консистенції.

Перекладаємо майонез у скляну банку та насолоджуємось, додаючи його до страв. Зберігати майонез потрібно у холодильнику.

Є вимоги: Яку суму можна перевозити через кордон у 2025 році

вівторок, 13 травень 2025, 12:36

Про вимоги до вивезення валюти для українців, розповіли у Державній митній службі. Яку суму можна перевозити через кордон і як це правильно робити – читайте в матеріалі, передають Патріоти України. Якщо ви письмово не декларуєте в митному органі кошти,...

Бережіться! Названо симптоми деменції, які можна сплутати з інсультом

вівторок, 13 травень 2025, 10:50

Якщо ви помітили у когось очевидні ознаки інсульту, наприклад, осипле обличчя або труднощі з мовою, потрібно діяти швидко. Використовуйте абревіатуру FAST, щоб перевірити симптоми і негайно зателефонувати в екстрену службу, якщо вони є, передають Патрі...