Господарям на замітку! Без канцерогенів: Як приготувати смачний домашній майонез

Багато хто любить використовувати замість соусу класичний майонез, оскільки він є універсальним та смачним. Але питання здоров’я завжди має стояти на першому місці: магазинний продукт є джерелом трансжирів, солі, канцерогенів та холестерину. Тому краще готувати його самостійно, щоб контролювати склад соусу, передають Патріоти України.

Які продукти потрібно підготувати:

  • склянку будь-якої рослинної олії;
  • 1 куряче яйце;
  • по столовій ложці оцту та цукру;
  • чайна ложка солі.

Як готувати:

Всі ці інгредієнти можна знайти на кожній кухні, тому рецепт вийде не тільки максимально простим, але і бюджетним.

Щоб забезпечити правильне зберігання, найкраще відразу готувати майонез у банці зі скла.

В окрему ємність вливаємо рослинну олію, сире яйце, оцет, додаємо вказану кількість солі та цукру.

Потім починаємо працювати занурювальним блендером доти, доки продукт не стане потрібної нам консистенції.

Перекладаємо майонез у скляну банку та насолоджуємось, додаючи його до страв. Зберігати майонез потрібно у холодильнику.

А ви це знали? Які прилади не можна відключати від розетки

вівторок, 2 вересень 2025, 17:52

Останніми роками українці звикли вимикати побутові прилади з розетки, щоб заощадити електроенергію. Ще одна мотивація для такої поведінки - це бажання убезпечити дім від ймовірної пожежі. Однак існує цілий перелік пристроїв, які не варто відключати від...

Візьміть на замітку! ТОП-5 правил заряджання, які допоможуть уникнути "смерті" батареї

вівторок, 2 вересень 2025, 17:30

Прискорений знос батареї - проблема і для бюджетних моделей, і для топових флагманів. На термін служби напряму впливають звички під час заряджання, тож правильний підхід допоможе зберегти місткість надовго. Про це пише УНІАН, передають Патріоти України...