Господиням на замітку! Як вивести плями від кави і чаю в домашніх умовах та без спецзасобів

Кожен хоч раз в житті розливав на себе чай або каву. Вивести плями від них завдання досить складна, але не вирок, передають Патріоти України.

Главред розбирався, як врятувати улюблену річ від неприємних плям. Але будьте пильні: перш ніж використовувати будь-якої з описаних способів на плямі, використовуйте його на непомітній ділянці одягу.

Як вивести плями від кави

Натуральні лляні та бавовняні тканини дуже швидко вбирають воду, тому при попаданні на них кави кращий спосіб – відразу запрати одяг. Якщо проходити з плямою цілий день, можна зіпсувати її остаточно, тому потрібно діяти негайно.

Білий одяг можна очистити за допомогою гліцерину з додаванням лимонної кислоти – це сумішшю потрібно обробити сліди, а потім просто випрати речі. Спосіб підходить для сатину і трикотажу.

Виведення забруднень від кави з кольоровий одяг ускладнюється тим, що відбілюючі склади знебарвлюють тканину. Щоб зберегти колір і прибрати пляму, підійде суміш з скипидару і спирту. Компоненти змішують порівну, змочують складом ватний диск і обробляють пляма. Через годину виполіскують і перуть звичайним способом.

Застарілі сліди від кави можна спробувати видалити замочивши одяг в солоній воді, а потім випрати в машинці, включивши подвійний режим полоскання.

Як вивести плями від чаю

Вивести сліди від чаю в домашніх умовах можна народними методами. Для цього підійде перекис водню.

  • Змочений перекисом ватний тампон прикладається до забрудненого місця на 20-30 хвилин.
  • Через зазначений проміжок часу вата забирається, а річ переться в прохолодній воді.

Для виведення плям як від кави, так і від чаю підійде оцет. Це відмінний засіб, який знайдеться в кожному будинку. Розведіть одну чайну ложку оцту в декількох гуртках води і налийте отриману рідину на пляму. Потім прополощіть одяг, і ви побачите, як пляма від чаю або кави зникає.

Психологічний тест! Оберіть соус і дізнайтеся, яких стосунків вам варто уникати

четвер, 25 квітень 2024, 18:15

Як відомо, ідеальних людей не існує і всім нам доводиться миритися з поганими сторонами своєї другої половинки. Однак для кожної людини існує недолік, який вона не зможе прийняти у свого партнера. Психологічний тест у картинці визначить, яка негативна ...

Це справді працює! Як відмити чайник від накипу без хімії - універсальні способи

четвер, 25 квітень 2024, 17:44

Якщо кип'ятити у чайнику нефільтровану проточну воду, з часом, на посуді починає з'являтися накип. Звичайним миючим засобом його відмити майже нереально. Але можна скористатись, одним з наступних методів, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz р...