Іноді виходить, що фарш, з якого ви запланували котлети, виявляється занадто рідким. Втім, навіть такий фарш ще можна врятувати. Для цього знадобиться загустити фарш. З цією роллю допоможуть впоратися деякі продукти. Про них розповіли на Ukr.Media, передають Патріоти України.
Найпростішим способом врятувати такі котлети буде додати хліба. Однак, не всім сподобається смак цієї страви. В такому випадку, варто звернути увагу на інші продукти.
Після набухання крупа вбере в себе зайву вологу. Саме тому можна сміливо додавати до фаршу кілька столових ложок манки та ретельно перемішати. Після цього фарш потрібно залишити на 20-30 хвилин. За цей час манка набухне і вбере зайву вологу.
Цей продукт діє за принципом манки, вбираючи в себе надлишки вологи. Але, на відміну від манки, вони працюють навіть швидше. Багато їх додавати не варто — інакше слід може перебити смак м’яса.
На один кілограм фаршу додайте кілька столових ложок крохмалю. Він моментально надасть фаршу густоту, а на смак котлет суттєво не вплине.
Ці продукти пов’язані з попереднім пунктом — адже вони теж мають чимало крохмалю. Картоплю товчуть та додають до фаршу. Рис також слід зварити перед додаванням.
Є й інші способи повернути фаршу густину. Зокрема, це інтенсивне відбивання фаршу об дно миски — так рідина вбирається в м'ясні волокна. Це допоможе, якщо фарш не дуже рідкий.
Нове дослідження пояснило, чому "здорові" люди без високого тиску, діабету чи підвищеного холестерину все одно страждають від інфарктів та інсультів, передають Патріоти України. Виявилося, що причиною є хронічне запалення. Вчені з Mass General Brigham ...
Останніми роками українці звикли вимикати побутові прилади з розетки, щоб заощадити електроенергію. Ще одна мотивація для такої поведінки - це бажання убезпечити дім від ймовірної пожежі. Однак існує цілий перелік пристроїв, які не варто відключати від...