Готується вона із найпростіших продуктів і доволі легко. Запечена картопля-гармошка буде чудовою гарячою стравою на святковий стіл.
Запечена картопля-гармошка з беконом
Картоплю добре помити, не очищуючи від шкірки, зробити порізи поперек, роблячи їх не до кінця. Бекон нарізати тонкими смужками, помідор – тонкими кружечками.
У кожен надріз картоплі вкласти шматочок бекону, чергуючи зі скибочками помідора. Поверхню нафаршированої картоплі покрити майонезом.
Запікати картоплю-гармошку з беконом і помідором у духовці при 200-180°С до бажаної рум’яності, не менш як 35-40 хвилин.
Готову страву подавати відразу, з будь-якими соусами, овочевим салатом, соліннями або маринадами.
Запечена картопля-гармошка з фаршем
До фаршу додати натерту на великій тертці цибулю, сіль, часник та чорний мелений перець. Добре перемішати й залишити на 20 хвилин.
Тим часом надрізати картоплю на пелюстки. Акуратно та не поспішаючи зробити картоплинах однакові надрізи. Кожен розріз наповнити фаршем.
Увімкнути духовку для розігріву до 180°С. Викласти фаршировану картоплю в форму, злегка полити рослинною олією й відправити у розігріту духовку. Запікати приблизно годину.
Запечена картопля-гармошка з сиром
Вимити та висушити бульби картоплі. З'єднати дрібно нарізані зубчики часнику, сушені пряні трави, 1-2 щіпки солі і меленого чорного перцю. Добре все перемішати й розтерти суміш. Потім додати 4-5 столових ложок рослинної олії та ще раз усе добре перемішати.
Помістити бульби картоплі між двома столовими ложками або дерев'яними паличками (вони обмежать рух леза ножа) і зробіть глибокі надрізи через кожні 0,5 сантиметра.
Нарізати охолоджене вершкове масло тонкими пластинками і вкласти його шматочки в кожен другий розріз у бульбах картоплі.
Змастити поверхню картоплі підготовленою ароматною олією, намагаючись, щоб вона потрапила в розрізи, незаповнені вершковим маслом. Викласти картоплю у форму для запікання. Прикрити форму фольгою, помістити в розігріту до 200°С духовку і випікати приблизно 40-50 хвилин, до м'якості.
Готовність картоплі можна перевірити, проткнувши бульби зубочисткою. Якщо зубочистка входить легко, можна діставати картоплю для наступного етапу.
Нарізати сир тонкими скибочками невеликого розміру і вкласти по шматочку сиру в кожен розріз у картоплі. Присипати картоплю дрібкою солі та меленого чорного перцю і помістити в духовку ще на 15-20 хвилин, щоб сир розплавився й злегка підрум'янився.
Приготування соусу. З'єднати сметану, 1-2 дрібно нарізаних зубчики часнику і зелену цибулю. Додати солі, меленого чорного перцю за смаком і добре все перемішати.
Подавайте картоплю до столу, доповнивши освіжаючим сметанним соусом.
Через окріп смак та аромат чаю можуть бути повністю зіпсовані. А ще неправильна температура води позбавляє напій його основних корисних властивостей, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Чайне листя, особливо, якщо це білий чи зелений чай, в...
Багато хто з нас чув про чотири типи особистості за Гіппократом: сангвінік, меланхолік, холерик і флегматик. Здивує, але характеристика "батька медицини" з V століття до н.е. досі актуальна, хоча не єдина. Інтерес до нових методів дослідження особистос...