Господині на замітку: Качка, запечена із фруктами

Запечена качка – окраса будь-якого святкового столу.

Існує безліч рецептів, один із найвдаліших - з додаванням кураги, чорносливу та яблук. М'ясо виходить соковитим, ніжним та пікантним, передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

Інгредієнти:

  • качка - 2 кг
  • яблука - 6 шт.
  • чорнослив - 12 шт.
  • курага - 12 шт.
  • ананас консервований - 150 г
  • слива консервована солодка - 5 шт.
  • лавровий лист - 2 шт.
  • сіль, перець чорний мелений - за смаком
  • хмелі-сунелі - за смаком
  • імбир мелений - 1/4 ч. л.
  • соєвий соус - 4 ст. л.
  • часник - 5 зубців

Приготування:

Змішати курагу, чорнослив і консервований ананас з соєвим соусом, часником та спеціями. Очищені яблука нарізати шматочками. Додати до сухофруктів і слив. Качку добре промити та присмачити спеціями. Начинити фруктами. Розріз на черевці сколоти кількома зубочистками. Викласти птицю на деко та змастити рідиною з начинки або олією. Налити півсклянки води у деко й запікати 2-3 години при 200 С. Готовність перевірити зубочисткою. Якщо виходить прозорий сік – м'ясо готове, якщо рожевий або з домішкою крові – треба ще допекти. Деко закрити фольгою, прибрати її за 15 хвилин до завершення запікання. Качку подавати з кисло-солодким соусом.

Перевірте себе! Перше, що побачили, розкриє ваш характер - швидкий тест

понеділок, 17 листопад 2025, 16:30

Хоча вважати їх повноцінним психологічним тестом на риси особистості не можна, все ж оптичні ілюзії дають немало поживи для роздумів про свій характер. Тому подібні головоломки залишаються настільки популярними в усьому світі. Дивіться фото нижче, пере...

Ви їсте сир щодня? Ось що насправді відбувається з вашим організмом

понеділок, 17 листопад 2025, 16:12

Сир - поживний продукт, але його щоденне вживання має як плюси, так і мінуси. За словами дієтолога Керрі Ганс, у сирі багато насичених жирів, які можуть підвищувати рівень поганого холестерину ЛПНЩ і збільшувати ризик серцево-судинних захворювань. Бага...