Господині на замітку: Качка, запечена із фруктами

Запечена качка – окраса будь-якого святкового столу.

Існує безліч рецептів, один із найвдаліших - з додаванням кураги, чорносливу та яблук. М'ясо виходить соковитим, ніжним та пікантним, передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

Інгредієнти:

  • качка - 2 кг
  • яблука - 6 шт.
  • чорнослив - 12 шт.
  • курага - 12 шт.
  • ананас консервований - 150 г
  • слива консервована солодка - 5 шт.
  • лавровий лист - 2 шт.
  • сіль, перець чорний мелений - за смаком
  • хмелі-сунелі - за смаком
  • імбир мелений - 1/4 ч. л.
  • соєвий соус - 4 ст. л.
  • часник - 5 зубців

Приготування:

Змішати курагу, чорнослив і консервований ананас з соєвим соусом, часником та спеціями. Очищені яблука нарізати шматочками. Додати до сухофруктів і слив. Качку добре промити та присмачити спеціями. Начинити фруктами. Розріз на черевці сколоти кількома зубочистками. Викласти птицю на деко та змастити рідиною з начинки або олією. Налити півсклянки води у деко й запікати 2-3 години при 200 С. Готовність перевірити зубочисткою. Якщо виходить прозорий сік – м'ясо готове, якщо рожевий або з домішкою крові – треба ще допекти. Деко закрити фольгою, прибрати її за 15 хвилин до завершення запікання. Качку подавати з кисло-солодким соусом.

Справа не в інтелекті? Вчені з’ясували, чому люди вірять у привид

четвер, 27 лютий 2025, 17:42

Британські науковці з Університету Манчестер Метрополітен та Ліверпульського університету Джона Мурса дослідили, що віра в привиди та надприродні явища тісно пов’язана з рівнем стресу. Виявилося, що люди, які переживають високий рівень тривожності та в...

Водіям на замітку! В яких ситуаціях не можна одразу вимикати двигун

четвер, 27 лютий 2025, 16:28

Чи потрібно одразу вимикати двигун після зупинки? Це питання цікавить багатьох водіїв, особливо у спеку. Автомеханіки пояснюють, що в більшості випадків глушити мотор одразу можна, але є ситуації, коли цього робити не варто. Про це пише Avtopilot, пере...