Господині на замітку: Качка, запечена із фруктами

Запечена качка – окраса будь-якого святкового столу.

Існує безліч рецептів, один із найвдаліших - з додаванням кураги, чорносливу та яблук. М'ясо виходить соковитим, ніжним та пікантним, передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

Інгредієнти:

  • качка - 2 кг
  • яблука - 6 шт.
  • чорнослив - 12 шт.
  • курага - 12 шт.
  • ананас консервований - 150 г
  • слива консервована солодка - 5 шт.
  • лавровий лист - 2 шт.
  • сіль, перець чорний мелений - за смаком
  • хмелі-сунелі - за смаком
  • імбир мелений - 1/4 ч. л.
  • соєвий соус - 4 ст. л.
  • часник - 5 зубців

Приготування:

Змішати курагу, чорнослив і консервований ананас з соєвим соусом, часником та спеціями. Очищені яблука нарізати шматочками. Додати до сухофруктів і слив. Качку добре промити та присмачити спеціями. Начинити фруктами. Розріз на черевці сколоти кількома зубочистками. Викласти птицю на деко та змастити рідиною з начинки або олією. Налити півсклянки води у деко й запікати 2-3 години при 200 С. Готовність перевірити зубочисткою. Якщо виходить прозорий сік – м'ясо готове, якщо рожевий або з домішкою крові – треба ще допекти. Деко закрити фольгою, прибрати її за 15 хвилин до завершення запікання. Качку подавати з кисло-солодким соусом.

Як замаринувати скумбрію в домашніх умовах - шикарний результат гарантовано

п’ятниця, 3 травень 2024, 18:12

Якщо раніше ви ніколи не маринували рибу, прийшов часце виправити. Рецепт дуже простий та легкий. Ніяких довгих варінь маринадів та очікувань, передають Патріоти України. А рибка виходить така смачна, що ви раз за разом будете хотіти її робити та їсти....

Чому хворі зуби мають негативний вплив на загальний стан дитячого організму?

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:27

Стан ротової порожнини безпосередньо впливає на організм людини, при чому в багатьох аспектах відразу. Якщо ми говоримо про дитину, слідкувати за здоров'ям зубів потрібно обов'язково, і робити це треба дуже ретельно. . Слід розуміти, що молочні зубки ...