Господині на замітку: Качка, запечена із фруктами

Запечена качка – окраса будь-якого святкового столу.

Існує безліч рецептів, один із найвдаліших - з додаванням кураги, чорносливу та яблук. М'ясо виходить соковитим, ніжним та пікантним, передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

Інгредієнти:

  • качка - 2 кг
  • яблука - 6 шт.
  • чорнослив - 12 шт.
  • курага - 12 шт.
  • ананас консервований - 150 г
  • слива консервована солодка - 5 шт.
  • лавровий лист - 2 шт.
  • сіль, перець чорний мелений - за смаком
  • хмелі-сунелі - за смаком
  • імбир мелений - 1/4 ч. л.
  • соєвий соус - 4 ст. л.
  • часник - 5 зубців

Приготування:

Змішати курагу, чорнослив і консервований ананас з соєвим соусом, часником та спеціями. Очищені яблука нарізати шматочками. Додати до сухофруктів і слив. Качку добре промити та присмачити спеціями. Начинити фруктами. Розріз на черевці сколоти кількома зубочистками. Викласти птицю на деко та змастити рідиною з начинки або олією. Налити півсклянки води у деко й запікати 2-3 години при 200 С. Готовність перевірити зубочисткою. Якщо виходить прозорий сік – м'ясо готове, якщо рожевий або з домішкою крові – треба ще допекти. Деко закрити фольгою, прибрати її за 15 хвилин до завершення запікання. Качку подавати з кисло-солодким соусом.

А ви це знали? Чому досвідчені городники саджають редиску тільки восени

п’ятниця, 22 листопад 2024, 13:00

Осіння посадка редиски має безліч переваг, які принесуть гарний урожай та міцні рослини. Як саме треба правильно саджати редиску під зиму та які нюанси треба знати? РБК-Україна (проект Styler) пояснює, чому посадка редиски восени може стати ідеальним в...

А ви це знали? Кому не можна їсти буряк

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:27

Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...