Господині на замітку: Ліниві вареники без замішування тіста

Цю страва легко і швидко можна приготувати навіть на сніданок.

Найбільше в цьому рецепті подобається те, що вареники виходять неймовірно смачними, ніжними та саме сирними, оскільки борошна в них набагато менше, ніж у лінивих вареників, приготованих звичайним способом, передають Патріоти України.

Рекомендуємо до приготування, вам сподобається!

Інгредієнти:

  • Сир (сухий) — 400 грамів;
  • Яйця — 2 шт;
  • Борошно — 5-6 ст. ложок;
  • Сіль або цукор — за смаком;
  • Вершкове масло — для змазування;

Приготування ледачих вареників

Для цих вареників сир краще використовувати сухий. Тоді й борошна не багато треба буде додавати, щоб вареники вийшли більш ніжними та смачними.

Якщо сир вологий, потрібно розмістити його в марлю і добре віджати всю зайву вологу. Потім в миску до сиру додаємо яйця, сіль або цукор за смаком.

Добре перемішуємо і поступово додаємо борошно, у два, три прийоми.

Знову перемішуємо, тісто виходить не як на звичайні ліниві вареники. Це і добре, ні руки, ні стіл бруднити не потрібно. Половину приготованого тіста викладаємо на плоску тарілку і розподіляємо його з допомогою ложки по всьому її діаметру висотою приблизно 2 см.

Далі з допомогою виделки (яку вмочуємо в киплячій воді з каструлі) викладаємо по шматочках тісто в киплячу підсолену воду.

Щоб вареник добре відставав від вилки, кожен раз опускаємо її у воду. Таким чином за пару хвилин всі вареники в каструлі.

Як тільки вода з варениками закипає, відразу зменшуємо вогонь і варимо близько 1 хвилини. Готові вареники виймаємо, додаємо до них вершкове масло і подаємо на стіл. За бажанням можна додати сметани або джем.

Смачного!

Чудо-рецепт! Додайте це до ранкової кави, щоб посилити спалювання жиру

неділя, 18 травень 2025, 8:47

Кава — це напій, який супроводжує нас століттями. Вона бадьорить, дає енергію та… допомагає схуднути?! Правильно приготована кава може допомогти спалювати жир і прискорювати метаболізм. Головне — що ви до нього додаєте, а що пропускаєте. Є ідеальний ре...

Це точно здивує! Чому досвідчені кухарі радять варити пельмені в молоці

неділя, 18 травень 2025, 7:44

Вся суть полягає у тому, як молоко взаємодіє з борошняною основою та м’ясною начинкою, передають Патріоти України. Молочні білки — казеїн і сироватка — обволікають тісто, формуючи навколо нього своєрідний захисний шар. Це не дозволяє клейковині розм’як...