Господині на замітку: Піца "Маргарита" із кінофільму "Їсти. Молитися. Кохати" (відео)

Цю піцу можна приготувати у звичайній духовці.

У фільмі "Їсти. Молитися. Любити" героїня Джулії Робертс постійно куштує якусь їжу. В одній із найвідоміших сцен вона сидить із подругою в Неаполі та з апетитом їсть піцу "Маргарита". "Я закохана. У мене стосунки з моєю піцою", – каже Джулія. І коли її подруга відмовляється їсти тісто, пояснюючи це тим, що вона погладшала, Робертс наполягає: "Це піца "Маргарита" в Неаполі, твій моральний обов'язок з'їсти її!". І тут з нею сперечатися складно. Мало хто, потрапивши до Неаполю, який вважається батьківщиною всіх піц у світі, будучи при своєму глузді, відмовиться з'їсти піцу. Однак що робити, коли поїздка в Італію найближчим часом не світить? Правильно! Приготувати "Маргариту" самостійно, - передають Патріоти України.

Є лише один нюанс. Справа в тому, що приготувати справжню неаполітанську піцу в домашніх умовах в принципі неможливо – згідно з правилами (які, до речі, перебувають під захистом ЮНЕСКО, оскільки піцу внесено до списку всесвітньої нематеріальної спадщини), готують лише у дров'яній печі. Але, не претендуючи на автентичність, даємо вам альтернативний варіант "Маргарити" від відомого британського шефа Гордона Рамзі: цю піцу можна приготувати у звичайній духовці.

Для тіста:

  • борошно вищого сорту – 975 г
  • тепла вода – 500 мл
  • сіль – 25 г
  • свіжі дріжджі – 2 г
  • оливкова олія Extra Virgen – 50 мл

Для начинки:

  • моцарела
  • томатний соус
  • зелений базилік
  1. Змішати борошно, воду, оливкову олію та дріжджі. Добре вимішати, після цього додати сіль. Гордон Рамзі запевняє, що якщо додати сіль занадто рано, є ризик вбити дріжджі, і тісто тоді просто не підніметься.
  2. Викласти тісто на присипаний борошном стіл і вимішувати до гладкого однорідного стану.
  3. Викласти тісто у злегка змащену олією миску та накрити промасленою харчовою плівкою. Залишити за кімнатної температури на 8 годин: тісто за цей час збільшиться удвічі.
  4. Розділити тісто на дві частини, сформувати з кожного шматка кулю, які розкачати на присипаному борошном столі завтовшки приблизно 4 мм.
  5. Викласти тісто у форму або на деко, змастити томатним соусом, зверху покласти подрібнену моцарелу і листочки базиліку. Поставити в нагріту на максимум духовку та випікати 10-20 хвилин. Точний час залежить від вашої духовки, тут можна стежити за краями піци: щойно утвориться кірка, страва готова.

У відео нижче Гордон використовує розмарин, проте в класичному рецепті треба додавати лише базилік. Хотя ви можете обрати будь-які трави на ваш смак, головне, щоб вони були зеленими: поєднання червоного соусу, білого сиру та зеленого листя символізує італійський прапор.

Перевірте себе! Психологічний тест за картинкою розкриє ваш темний бік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:09

Кожна людина бажає любити й бути коханою, досягати успіху і наповнювати життя приємними емоціями. Однак наші стосунки з іншими людьми можуть змінюватися під владою темної підсвідомості. Цей психологічний тест за картинкою вкаже на проблемну зону і допо...

Психологічний тест! Морозиво підкаже, яких стосунків ви потребуєте

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:09

Часто стосунки закінчуються тому, що партнери не розуміють, чи готові вони до серйозного кроку, чи ще не "нагулялися". За допомогою цього тесту перевірте, які стосунки ви шукаєте наразі, передають Патріоти України. Подивіться на картинку і оберіть моро...