Господині на замітку: Секрет знаменитих львівських сирників

Львівські сирники не мають нічого спільного зі звичайними сирниками, крім наявності сиру в тісті.

Справжній львівський сирник - це своєрідний чізкейк, який зазвичай подають невеликими порціями до кави. Як приготувати цей десерт самостійно, - передають Патріоти України.

Вам знадобляться такі продукти: жирний сир (500 г), яйця (4 шт.), цукор (150 г), масло вершкове (100 г), цедра лимона (1 шт.), родзинки (30 г), крупа манна (1 ст . л.). Для глазурі: сметана (3 ст. л.), какао (2 ст. л.), цукор (2 ст. л.), масло вершкове (1 ст. л.).

Крок 1: Для початку потрібно пропустити сир через м'ясорубку. Важливо, щоб він не був мокрим, інакше десерт вийде дуже щільним.

Крок 2: Потім додати до сиру збиті з цукром жовтки і ретельно перемішати.

Крок 3: Додати розм'якшене масло, цедру лимона і манку і знову збити міксером на невеликій швидкості.

Крок 4: Білки збити до міцних піків і акуратно перекласти в загальну масу. Перемішати ложкою.

Крок 5: Форму для випічки змастити маслом і присипати борошном.

Крок 6: Викласти тісто в форму, розрівняти за допомогою лопатки або ложки. Потім відправити в духовку на 40-50 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 7: Тепер потрібно приготувати глазур. Для цього слід змішати в зручній ємності вершкове масло з цукром. Збити міксером до однорідності. Потім додати сметану і какао і збити ще раз. Поставити всі інгредієнти на плиту і довести до кипіння, потім варити ще кілька хвилин на маленькому вогні.

Крок 8: Коли сирник повністю охолоне, полити його глазур'ю і відправити настоюватися на ніч в холодильник. Вже вранці ви зможете насолодитися смачним десертом.

Рак молодшає: Медики виявили три шокуючі причини, через які хвороба вражає до 50 років

понеділок, 30 червень 2025, 7:59

Онкологічні захворювання дедалі частіше діагностують у людей молодшого віку, що викликає серйозне занепокоєння серед медиків. Незважаючи на прогрес у діагностиці та лікуванні, кількість випадків раку серед осіб до 50 років постійно зростає, передають П...

Цей маринад зведе з розуму всіх на пікніку! Як смачно замаринувати овочі до шашлику - краще, ніж м’ясо?

понеділок, 30 червень 2025, 7:13

Хрусткі, соковиті, з ароматом диму і спецій - правильно замариновані овочі можуть легко обійти навіть найкращий шашлик. І головне - не потрібно ніякої магії, лише кілька інгредієнтів з вашої кухні, передають Патріоти України. Інгредієнти для маринаду (...