Господині на замітку: Секрет знаменитих львівських сирників

Львівські сирники не мають нічого спільного зі звичайними сирниками, крім наявності сиру в тісті.

Справжній львівський сирник - це своєрідний чізкейк, який зазвичай подають невеликими порціями до кави. Як приготувати цей десерт самостійно, - передають Патріоти України.

Вам знадобляться такі продукти: жирний сир (500 г), яйця (4 шт.), цукор (150 г), масло вершкове (100 г), цедра лимона (1 шт.), родзинки (30 г), крупа манна (1 ст . л.). Для глазурі: сметана (3 ст. л.), какао (2 ст. л.), цукор (2 ст. л.), масло вершкове (1 ст. л.).

Крок 1: Для початку потрібно пропустити сир через м'ясорубку. Важливо, щоб він не був мокрим, інакше десерт вийде дуже щільним.

Крок 2: Потім додати до сиру збиті з цукром жовтки і ретельно перемішати.

Крок 3: Додати розм'якшене масло, цедру лимона і манку і знову збити міксером на невеликій швидкості.

Крок 4: Білки збити до міцних піків і акуратно перекласти в загальну масу. Перемішати ложкою.

Крок 5: Форму для випічки змастити маслом і присипати борошном.

Крок 6: Викласти тісто в форму, розрівняти за допомогою лопатки або ложки. Потім відправити в духовку на 40-50 хвилин при температурі 180 градусів.

Крок 7: Тепер потрібно приготувати глазур. Для цього слід змішати в зручній ємності вершкове масло з цукром. Збити міксером до однорідності. Потім додати сметану і какао і збити ще раз. Поставити всі інгредієнти на плиту і довести до кипіння, потім варити ще кілька хвилин на маленькому вогні.

Крок 8: Коли сирник повністю охолоне, полити його глазур'ю і відправити настоюватися на ніч в холодильник. Вже вранці ви зможете насолодитися смачним десертом.

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...