Господині на замітку: Швидкий рецепт шарлотки без яєць з манкою

Шарлотка з яблуками - без перебільшення найпопулярніший швидкий пиріг в світі. І все тому, що для його приготування треба витратити мінімум часу, використовувати прості інгредієнти, а смак у десерту просто приголомшливий.

Рецептів приготування шарлотки з яблуками існує величезна кількість, тому кожній господині залишається лише вибрати свій ідеальний рецепт. Важливо: шарлотку можна спекти навіть без яєць. Їх замінять кефір або манка. Шарлотку можна приготувати не тільки в духовці, але і в мультиварці, передають Патріоти України з посиланням на Іvona.

Щоб шарлотка вийшла смачною, необхідно дотримуватися деяких рекомендацій. Наприклад, використовують яблука твердих сортів, кислуватих на смак. Якщо ж яблука все ж солодкі, то кислинки можна додати за допомогою невеликої кількості журавлини або смородини, лимонного соку.
Пиріг випікають не довше ніж півгодини, а духовку треба попередньо розігріти. Не можна відкривати духовку під час випічки, інакше тісто опуститься.
Пропонуємо приготувати класичну шарлотку без яєць з манкою. Посилити смак пирога можна тертими волоськими горіхами.

Інгредієнти:

  • Манка 1 ст.
  • Кефір 2 ст.
  • Цукор 1,5 ст
  • Сода, ванілін по 1/2 ч.л.
  • Масло рослинне 4 ст.л.
  • Яблука 3 шт.

Приготування:

  1. У мисці з'єднати манку з кефіром. Ретельно вимісити.
  2. Додати цукор, масло, ванілін, соду. Залишити на 20 хв. для того, щоб тісто настоялося.
  3. Очистити яблука від шкірки, насіння і плодоніжок. Нарізати невеликими шматочками.
  4. Змішати тісто з начинкою.
  5. Змастити форму для випікання маслом, вилити туди тісто.
  6. Випікати до повної готовності, а саме появи красивою золотистої скоринки, приблизно півгодини.

От у чому секрет! Як зберігати банани, щоб вони не темніли

четвер, 28 березень 2024, 11:12

Ділимося корисними лайфхаками, які допоможуть довше зберегти банани свіжими та смачними. Багатьом знайома проблема бананів, коли вони швидко чорніють і стають м’якими (навіть якщо ви купили їх зеленими). Щоб улюблений фрукт був придатний до вживання я...

Буде дуже смачно! Як за пару годин засолити смачну скумбрію

четвер, 28 березень 2024, 10:10

Скумбрія може бути приготовлена різними способами, проте засолювання залишається одним із улюблених методів багатьох, передають Патріоти України. Риба виходить смачною та ніжною через специфічне м’ясо скумбрії. Не всі готові цілодобово чекати результат...