Шарлотка з яблуками - без перебільшення найпопулярніший швидкий пиріг в світі. І все тому, що для його приготування треба витратити мінімум часу, використовувати прості інгредієнти, а смак у десерту просто приголомшливий.

Рецептів приготування шарлотки з яблуками існує величезна кількість, тому кожній господині залишається лише вибрати свій ідеальний рецепт. Важливо: шарлотку можна спекти навіть без яєць. Їх замінять кефір або манка. Шарлотку можна приготувати не тільки в духовці, але і в мультиварці, передають Патріоти України з посиланням на Іvona.
Щоб шарлотка вийшла смачною, необхідно дотримуватися деяких рекомендацій. Наприклад, використовують яблука твердих сортів, кислуватих на смак. Якщо ж яблука все ж солодкі, то кислинки можна додати за допомогою невеликої кількості журавлини або смородини, лимонного соку.
Пиріг випікають не довше ніж півгодини, а духовку треба попередньо розігріти. Не можна відкривати духовку під час випічки, інакше тісто опуститься.
Пропонуємо приготувати класичну шарлотку без яєць з манкою. Посилити смак пирога можна тертими волоськими горіхами.
Інгредієнти:
- Манка 1 ст.
- Кефір 2 ст.
- Цукор 1,5 ст
- Сода, ванілін по 1/2 ч.л.
- Масло рослинне 4 ст.л.
- Яблука 3 шт.
Приготування:
- У мисці з'єднати манку з кефіром. Ретельно вимісити.
- Додати цукор, масло, ванілін, соду. Залишити на 20 хв. для того, щоб тісто настоялося.
- Очистити яблука від шкірки, насіння і плодоніжок. Нарізати невеликими шматочками.
- Змішати тісто з начинкою.
- Змастити форму для випікання маслом, вилити туди тісто.
- Випікати до повної готовності, а саме появи красивою золотистої скоринки, приблизно півгодини.
Покрокова інструкція як звертатися до лікарів широкого та вузького профілів. У сучасній системі охорони здоров’я прийом до лікаря зазвичай передбачає наявність направлення від сімейного доктора або терапевта. Це потрібно для впорядкування медичної допо...
Дехто заморожує хліб перед вживанням. Дізнавшись причину, ви, ймовірно, також візьмете цю звичку на озброєння, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Справа в тому, що після заморожування в хлібі збільшується вміст клітковини порівняно зі свіж...