Домашні кулінари поділились абсолютно новим цікавим, легким у приготуванні і надзвичайно смачним рецептом, передають Патріоти України.
Курча з 40 зубчиками часнику
Ні в якому разі не скорочуйте кількість часнику в цій страві: вам знадобиться саме сорок зубчиків!
Вам знадобиться:
1 курка вагою 1,2-1,5 кг
40 зубчиків часнику
2 лаврові листки
3 гілочки чебрецю
оливкова олія
сіль, чорний перець
Курку посоліть і поперчіть зсередини і зовні. Покладіть всередину 2 гілочки чебрецю і 3 зубчики часнику. Натріть курку зовні оливковою олією.
Зв’яжіть ніжки курки разом, зробіть розрізи на шкірі грудки і заправте в них кінці крил. Залиште маринуватися на 1 годину.
Очистіть часник від верхнього лушпиння і розберіть на зубці.
Розігрійте духовку до +200°С. Покладіть курку в глибокий вогнетривкий сотейник з кришкою. Зверху розмістіть часник, лавровий лист і чебрець. Накрийте сотейник великим шматком пергаменту (пергамент повинен виступати за краї сотейника), а потім закрийте кришкою.
Поставте сотейник в духовку і готуйте 1 годину, не відкриваючи кришку. Потім дістаньте сотейник з духовки і дайте страві постояти ще 15 хв.
Акуратно наріжте курку на порційні шматки і подавайте, поливши соусом, разом з часточками часнику і шматочками підсушеного хліба.
Сир — улюблений інгредієнт багатьох страв, від пасти до салатів. Проте нове дослідження Медичного коледжу Бейлора показало: надмірне вживання сиру може суттєво змінювати склад кишкової мікрофлори і підвищувати ризик розвитку колоректального раку. Вчені...
9 червня за новим календарним стилем (22 червня - за старим) - день пам'яті святителя Кирила, архієпископа Олександрійського. У народі - Кирилів день. За юліанськии календарним стилем сьогодні день пам'яті священномученика Ферапонта, єпископа Сардійсь...