Домашні кулінари поділились абсолютно новим цікавим, легким у приготуванні і надзвичайно смачним рецептом, передають Патріоти України.
Курча з 40 зубчиками часнику
Ні в якому разі не скорочуйте кількість часнику в цій страві: вам знадобиться саме сорок зубчиків!
Вам знадобиться:
1 курка вагою 1,2-1,5 кг
40 зубчиків часнику
2 лаврові листки
3 гілочки чебрецю
оливкова олія
сіль, чорний перець
Курку посоліть і поперчіть зсередини і зовні. Покладіть всередину 2 гілочки чебрецю і 3 зубчики часнику. Натріть курку зовні оливковою олією.
Зв’яжіть ніжки курки разом, зробіть розрізи на шкірі грудки і заправте в них кінці крил. Залиште маринуватися на 1 годину.
Очистіть часник від верхнього лушпиння і розберіть на зубці.
Розігрійте духовку до +200°С. Покладіть курку в глибокий вогнетривкий сотейник з кришкою. Зверху розмістіть часник, лавровий лист і чебрець. Накрийте сотейник великим шматком пергаменту (пергамент повинен виступати за краї сотейника), а потім закрийте кришкою.
Поставте сотейник в духовку і готуйте 1 годину, не відкриваючи кришку. Потім дістаньте сотейник з духовки і дайте страві постояти ще 15 хв.
Акуратно наріжте курку на порційні шматки і подавайте, поливши соусом, разом з часточками часнику і шматочками підсушеного хліба.
Буває, що після прання улюблені джинси сідають і вже не сидять так, як вам би того хотілося. Не варто поспішати до ательє чи витрачати кошти на нову річ. Існують способи розтягнути джинси в ширину та довжину. Як це зробити - читайте в матеріалі ТСН.ua,...
Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...