Домашні кулінари поділились абсолютно новим цікавим, легким у приготуванні і надзвичайно смачним рецептом, передають Патріоти України.
Курча з 40 зубчиками часнику
Ні в якому разі не скорочуйте кількість часнику в цій страві: вам знадобиться саме сорок зубчиків!
Вам знадобиться:
1 курка вагою 1,2-1,5 кг
40 зубчиків часнику
2 лаврові листки
3 гілочки чебрецю
оливкова олія
сіль, чорний перець
Курку посоліть і поперчіть зсередини і зовні. Покладіть всередину 2 гілочки чебрецю і 3 зубчики часнику. Натріть курку зовні оливковою олією.
Зв’яжіть ніжки курки разом, зробіть розрізи на шкірі грудки і заправте в них кінці крил. Залиште маринуватися на 1 годину.
Очистіть часник від верхнього лушпиння і розберіть на зубці.
Розігрійте духовку до +200°С. Покладіть курку в глибокий вогнетривкий сотейник з кришкою. Зверху розмістіть часник, лавровий лист і чебрець. Накрийте сотейник великим шматком пергаменту (пергамент повинен виступати за краї сотейника), а потім закрийте кришкою.
Поставте сотейник в духовку і готуйте 1 годину, не відкриваючи кришку. Потім дістаньте сотейник з духовки і дайте страві постояти ще 15 хв.
Акуратно наріжте курку на порційні шматки і подавайте, поливши соусом, разом з часточками часнику і шматочками підсушеного хліба.
Недостатнє споживання води може мати значно серйозніші наслідки, ніж просто зневоднення. Як з’ясували науковці з Університету Джона Мурса у Ліверпулі, люди, які не дотримуються добових норм гідратації, мають значно вищий рівень гормону стресу кортизолу...
Дослідження показують, що недостатній сон підвищує апетит та сприяє накопиченню жиру в животі, передають Патріоти України. Нове дослідження, опубліковане в журналі Американського коледжу кардіології, показало, що режим сну може значно впливати на спожи...