Прості та поживні рецепти для затишних зустрічей із сім'єю та друзями.
Осінь - час збору врожаю овочів, фруктів і грибів. Їх вживають свіжими або готують смачні і корисні страви, наприклад, осінні пироги. Вони можуть бути як десертними, так і закусочними. Пироги можна готувати по-старому - в духовці або використовуючи сучасні кухонні девайси, наприклад, мультиварку, передають Патріоти України з посиланням на Tochka.net.
Такі пироги можна приготувати просто до чаю, а грибний пиріг буде відмінним варіантом для поживної вечері. Ці пироги прикрасять і святковий стіл, а готуються дуже просто. Зроби один із повітряних, що тануть у роті пирогів із нашої вибірки вже сьогодні.
Сливовий пиріг з мигдальним штрейзелем
У вересні на прилавках ще є сливи, з цих соковитих фруктів виходять дуже смачні пироги зі штрейзелем - хрусткою крихтою. Радимо звернути увагу на мигдальний штрейзель. Пиріг з мигдальною крихтою буде соковитим і розсипчастим, ніжним і ароматним. Приготуй такий пиріг до сніданку і твої близькі залишаться в захваті.
Інгредієнти:
Борошно-250 г;
Розм'якшене вершкове масло - 150г;
Цукор - 125 г;
Ванільний цукор - 2 пакетики;
Сіль;
Яйця - 1 шт .;
Сливи - 600 гр .;
Мигдаль мелений - 50 гр;
Лимони - 1,5 шт .;
Вершки - 100 мл .;
Листя м'яти
Приготування:
Змішати борошно (200 гр) з цукром (75 гр), ванільним цукром (1 шт) і дрібкою солі.
Додати вершкове масло (100 г), розтерти до однорідності.
Додати яйце, перемішати до однорідності, замісити тісто.
Загорнути тісто в фольгу або харчову плівку, поставити в холодильник на 15 хвилин.
Розрізати навпіл вимиті сливи, очистити від кісточок.
Розкатати тісто, перекласти в роз'ємну форму застелену папером для випічки. Сформувати бортики.
Викласти зверху сливи опуклою стороною вниз.
Натерти цедру з половини лимона.
Перемішати цукор, що залишився з рештками ванільного цукру, борошном, меленим мигдалем, дрібкою солі і цедрою лимона.
Розтерти все до крихти з вершковим маслом.
Посипати сливи штрейзелем.
Випікати пиріг 60 хвилин в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці.
Вийняти, дати охолонути.
Збити вершки, прикрасити ними пиріг у вигляді трояндочок, доповнитисмужками з цедри лимона і листочками м'яти.
Яблучно-персиковий пиріг з карамеллю
Яблучні пироги - найпопулярніші, це невід'ємна частина осінніх традицій. У цілому, рецептів приготування яблучних пирогів дуже багато, найпопулярніші: шарлотка, тарт, коблер, пай. Ідеальне поєднання для осені яблук з корицею. Але ми пропонуємо приготувати вишуканий яблучно-персиковий пиріг. Якщо яблука у нас українські, то персики вже лише завезені з-за кородону. Тому важливо правильно вибрати фрукт, він повинен бути солодким і в міру соковитим. Родзинка такого пирога - домашня карамель.
Для тіста:
Борошно - 300 гр .;
Вершкове масло - 200 гр;
Цукор - 50 гр .;
Сметана - 1 ст.л .;
Сіль - 0,5 ч.л.;
Крижана вода - 3 ст.л.
Для начинки:
Очищені яблука - 400 гр;
Персики - 4 шт .;
карамель;
Цукор - 3 ст.л .;
Лимонний сік - 2 ст.л .;
Кориця - 1 ч.л .;
Мускатний горіх - ½ ч.л .;
Жовток - шт.
Для карамелі:
Коричневий цукор - 150 гр .;
Сливки (35%) - 200 мл .;
Ванільний цукор
Приготування:
Всипати цукор в каструльку, так щоби він покривав дно, нагрівати на помірному вогні, щоб він поступово плавився.
Обережно перемішувиати, щоб вже розплавився цукор не підгорів.
Нагріти вершки в окремій каструльці, влити їх щойно цукор розтопиться. Добре перемішати.
Вимкнути вогонь, коли суміш стане однорідною. Перелити в скляну ємність, залишити для охолодження.
Перетерти масло з борошном в крихту, додати сметану і почати замішувати тісто.
Вливати поступово воду, скатати в кулю. Помістити в холодильник на 30 хвилин.
Розділити тісто навпіл, водночас одна частина повинна бути більша, а друга трохи менше.
Розкатати одну частину в коло за формою, обрізати зайві краї
Нарізати очищені фрукти кубиками, змішати з прянощами, цукром і карамеллю.
Перекласти у форму, накрити другим колом.
Зробити в тісті невеликі розрізи.
Випікати 50 хвилин при температурі 200 С.
"Лінивий" пиріг з лісовими грибами
Інгредієнти:
Для тіста:
Борошно, майонез, крохмаль, сметана - по 3 ст.л .;
Сіль, розпушувач - по 1/2 ч.л .;
Горілка - 3 ч.л .;
Яйця - 3 шт.
Для начинки:
Лісові гриби - 200 гр;
Яйця - 2ц шт .;
Вершки (10%) - 50 мл .;
Цибуля ріпчаста - 1 шт .;
Цибуля зелена;
Сир твердий - 100 гр;
кріп;
Сіль - 1 ч.л .;
Перець чорний молотий;
Олія - 3 ст.л.
Приготування:
Нарізати цибулю кубиками, обсмажити до прозорості на сковороді на рослинному маслі.
Додати гриби, водночас дрібні залишити цілими, а великі розрізати.
Обсмажувати гриби з цибулею до рум'яності, приправити сіллю і перцем.
Збити яйця з вершками і сіллю.
Смажити омлет на рослинній олії, нарізати соломкою.
Додати омлет до грибів.
Нарізати дрібно зелену цибулю, перетерти з сіллю, Додати до грибів.
Відеоігри міцно увійшли до життя сучасної людини. Це чудова можливість оцінити віртуальний світ, проаналізувати різні розробки, оцінити їхню якість, геймплей, графіку та переваги в цілому. Згодом із простої розваги гри перетворилися на змагання, коли у...
Як відіпрати кухонні рушники від жиру, запаху, чим за потреби відбілити, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Хто з нас не стикався з проблемою пожовклих, жорстких рушників з неприємним запахом? Навіть найякісніші текстильні вироби з часом в...