Господиням на замітку! Чому холодець не застигає - секрети приготування традиційної новорічної страви

Холодець - традиційна новорічна страва, яка не зникає зі святкових столів уже багато десятиліть. Кожна господиня має свій рецепт приготування холодця, проте іноді страва не виходить такою, якою хотілося б. Найбільша проблема - це коли холодець не застигає. На це є кілька причин, і ми розповімо, яких помилок у приготуванні холодця можна уникнути, щоб страва вийшла ідеальною, передають Патріоти України.

Щоб холодець добре застиг, не вийшов каламутним і на смак був приємним, потрібно дотримуватися суворої рецептури та звертати увагу на найменші нюанси.

Пам'ятайте, що якщо в бульйоні багато м'яса, але мало хрящів і кісток, то холодцю буде важко застигнути. Справа в тому, що в м'якоті немає колагену, завдяки якому бульйон перетворюється на желе, але його достатньо в кістках, ногах, головах, лапах, вухах і хвостах. Не шкодуйте цих частин м'яса, щоб холодець вийшов потрібної консистенції.

Важливо також дотримуватися пропорції води при приготуванні холодця. Занадто багато води не дасть холодцю застигнути. Коли холодець вариться, вода має лише покривати його. При цьому вогонь слід ставити на мінімум. Тоді рідини вистачить до кінця приготування. Не треба постійно підливати воду, адже це може зіпсувати страву.Не треба поспішати знімати бульйон із вогню. Холодцю необхідно мінімум 6 годин проваритися, щоб воно вийшло таким, як має бути. Холодець із курки вариться 4 години. Тому наберіться терпіння і дочекайтеся, поки ваш холодець стане потрібної консистенції. Якщо холодець вариться із курки, тоді додайте желатин.

Щоб холодець у холодильнику застиг, знадобиться щонайменше 8 годин. Ставте посуд з холодцем на верх холодильника, ближче до стінки, де похолодніше.

Ідилія чи токсичність? Цей тест у картинці розповість про ваші стосунки

субота, 27 квітень 2024, 21:12

Пропонуємо пройти психологічний тест у картинці, який визначить як складаються ваші відносини і чи вато щось змінювати у особистому житті, передають Патріоти України. Уважно подивіться на картину та оберіть те, що побачили першим. Не придивляйтесь зана...

Родина оцінить! Як приготувати ідеальне картопляне пюре

субота, 27 квітень 2024, 17:27

Картопляне пюре вважається однією з найпростіших і найпопулярніших страв, яку готують багато господинь. Але не всі знають, як приготувати ідеальне пюре, яке сподобається всім домочадцям. Є кілька хитрощів, які дозволять досягти приголомшливого результа...