Господиням на замітку! Чому не всі банки з консервацією потрібно перевертати

Усім, хто заготовлює консервацію на зиму, відомо, що банки в кінці процесу консервації потрібно перевертати та укутувати ковдрою. Але мало хто знає, що так треба робити не з усіма банками, передають Патріоти України.

Які банки не можна перевертати

У жодному разі не перевертайте банки з кришками, які самозакручуються (твіст-офф).У такій кришці є спеціальне полімерне кільце, що розширюється під впливом гарячого вмісту банки. Тим самим кришка автоматично щільно герметизує тару.

Якщо ви перевернете банку з твіст-оффом, кришка опиниться внизу, в найхолоднішій температурній зоні. Якщо залишити кришкою вгору, весь жар піднімається вгору і кришка довго залишається гарячою. Гвинтові кришки при цьому через деякий час голосно “чпокають”, що сигналізує про те, що герметизація пройшла успішно (кришка повинна “втягнутися”). Перевернути банку можна відразу після того як закрутили, щоб просто переконатися, що ніде не тече.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...