Приготування картоплі – процес, знайомий кожному, але навіть у такій простій справі є моменти, які викликають запитання. Один із них – чи потрібно видаляти піну, яка з’являється під час варіння картоплі. Давайте розберемося, чи дійсно це необхідно і які аспекти варто враховувати, передають Патріоти України.
Редакція FoodOboz розповість, чи обов'язково прибирати піну з картоплі під час варіння. Ви вирішете цю дилему назавжди.
Чому з’являється піна при варінні картоплі
Утворення піни під час варіння картоплі зумовлено виділенням крохмалю. Картопля, як представник родини пасльонових, містить значну кількість цього вуглеводу, який у процесі термічної обробки частково переходить у воду.
Піна, на відміну від тієї, що утворюється при варінні бульйонів (складається зі згорнутого білка), є абсолютно нешкідливою і не несе жодних загроз для здоров’я.
Чи потрібно видаляти піну
З практичної точки зору прибирати піну при варінні картоплі зовсім не обов’язково. Піна, що утворюється з крохмалю, не містить шкідливих речовин і не впливає на якість готової страви.
Якщо йдеться про варену картоплю як гарнір, піна видалиться разом із зливанням води, тому спеціально прибирати її немає потреби.
Якщо картопля є інгредієнтом супу, видалення піни може бути доцільним, щоб страва виглядала більш привабливою.
Малина – рослина досить чутлива до умов, у яких її вирощують. Від складу ґрунту та рівня зволоженості залежить, наскільки великими та смачними будуть ягоди, передають Патріоти України. А на склад ґрунту, звісно, впливають добрива, якими ви підживлюєте ...
З приходом Великодніх свят багато родин готують традиційні частування — паски, пиріжки, різні солодощі. Однак ветеринари наголошують: власникам собак варто бути особливо уважними. Звичні великодні смаколики можуть становити смертельну небезпеку для чот...