
Сковороди потрібно ретельно мити після кожного використання, щоб вони не псувалися. Але, якщо вже так сталося, що на пательні великий нагар і жир, що в'ївся, його можна позбутися, знаючи деякі рекомендації від кулінарів, передають Патріоти УкраїниРедакція FoodOboz ділиться трьома найкращими домашніми способами очищення сковороди від накипу та жиру.
Способи очищення:
Кип'ятіння з содою
Налийте в сковороду 1-2 літри води і розчиніть 2-3 столові ложки харчової соди. Доведіть до кипіння і варіть 15-20 хвилин. Після охолодження видаліть залишки бруду м'якою губкою.
Господарське мило, сода і кислі яблука
Натріть на тертці шматок господарського мила і розчиніть його у воді. Доведіть до кипіння, потім додайте соду і подрібнені кислі яблука, якщо є. Проваріть сковороду в цьому розчині близько години, а потім вимийте звичайним способом.
Оцет і сода
Налийте в сковорідку суміш води й оцту в пропорції 1:1, доведіть до кипіння. Зніміть з вогню і додайте 2 столові ложки соди. Зачекайте 10 хвилин, поки почне шипіти, потім потріть губкою і промийте.
Миття авто здається простою справою, але багато водіїв роблять типові помилки, які не тільки не покращують вигляд машини, а й можуть пошкодити лакофарбове покриття, передають Патріоти України.
Макарони – це продукт, який завжди є під рукою і рятує, коли потрібно швидко приготувати вечерю. Але не всі види пасти однаково якісні. Одні зберігають форму і мають приємний смак навіть після варіння, інші – розварюються, злипаються і перетворюються н...