Сковороди потрібно ретельно мити після кожного використання, щоб вони не псувалися. Але, якщо вже так сталося, що на пательні великий нагар і жир, що в'ївся, його можна позбутися, знаючи деякі рекомендації від кулінарів, передають Патріоти УкраїниРедакція FoodOboz ділиться трьома найкращими домашніми способами очищення сковороди від накипу та жиру.
Способи очищення:
Кип'ятіння з содою
Налийте в сковороду 1-2 літри води і розчиніть 2-3 столові ложки харчової соди. Доведіть до кипіння і варіть 15-20 хвилин. Після охолодження видаліть залишки бруду м'якою губкою.
Господарське мило, сода і кислі яблука
Натріть на тертці шматок господарського мила і розчиніть його у воді. Доведіть до кипіння, потім додайте соду і подрібнені кислі яблука, якщо є. Проваріть сковороду в цьому розчині близько години, а потім вимийте звичайним способом.
Оцет і сода
Налийте в сковорідку суміш води й оцту в пропорції 1:1, доведіть до кипіння. Зніміть з вогню і додайте 2 столові ложки соди. Зачекайте 10 хвилин, поки почне шипіти, потім потріть губкою і промийте.
Медики попереджають: навіть звичні продукти можуть стати причиною головного болю або мігрені. Найчастіше напад провокують витримані сири, шоколад, червоне вино, ковбаси та фастфуд, передають Патріоти України. За словами дієтологів, у витриманих сирах (...
Ви помічали, що вранці ваші вікна покриті крапельками конденсату? Це не лише псує вигляд кімнати, а й може призвести до плісняви та неприємного запаху. Ось кілька ефективних способів, які допоможуть уникнути проблем, передають Патріоти України. Конденс...